Stormen Egon giver søndag stadig flere vindstød af stormstyrke, og danskerne kan forvente en del blæst søndag.

»Vi er kommet under stormkriteriet mange steder i landet. Men det er jo ikke helt op med at blæse, og vi har stadig vindstød af stormstyrke langs den jyske vestkyst, Kattegat og omkring Bornholm. Det fortsætter vi med resten af dagen, selv om middelvinden langsomt vil aftage,« siger Henning Gisselø, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Søndag eftermiddag har stormen Egon fortsat ikke helt sluppet sit tag, og flere steder kæmper beredskabet med stormens efterdønninger. Videoen ovenfor viser højvandsværnet i Løgstør blive overskyllet af de høje bølger efter stormen Egon. Flere steder langs havnen pumper Beredskabsstyrelsen vand.

storm

Stormturister strømmer til

Stormen Egon har medført forhøjet vandstand flere steder i landet. Blandt andet i Lemvig, hvor mange borgere søndag strømmer til. Det skaber ifølge vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi problemer for beredskabet.

- Vi har i øjeblikket problemer med folk, der skal ud og se, hvad der sker i de oversvømmede områder, oplyser vagtchef Anders Olesen.

Se videoen: Sommerhus forsvundet i havet - flere på vej

- Folk bør holde sig væk fra havneområderne i henholdsvis Skive, Nykøbing, Struer og Lemvig, hvor beredskabet arbejder. Kommer folk alligevel dertil, skal man parkere et godt stykke derfra, så man ikke er til gene, når beredskabets biler skal frem og tilbage, siger Anders Olesen.

Oversvømmelse i Lemvig. Lemvig Brandvæsen og Beredskabet kæmper for at holde vandet ude af byen.
Oversvømmelse i Lemvig. Lemvig Brandvæsen og Beredskabet kæmper for at holde vandet ude af byen. Foto: Morten Stricker
Vis mere

Egon ramte lørdag den jyske vestkyst sidst på formiddagen og i løbet af dagen spredte stormen sig til resten af landet. Søndag vil især vestjyderne og bornholmerne opleve kraftig vind, herunder vindstød af stormstyrke.

Hvor Dagmar var en storm, der gav kraftig vind på et lille område, er Egon et større lavtryk, som også kan give kuling og storm i hele Nordsøen, Tyskland, Norge og Sverige.

Følg med i BTs liveblog herunder. Det kan tage lidt tid at starte bloggen, da der er mange brugere, der følger med.