____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Kært barn har mange navne siger man. Men også de knap så kære bliver navngivet. Torsdagens varslede storm har således allerede fået et navn: Bodil.

Det er Danmarks Meteorologiske Institut som har navngivet den nye storm. Det er et gangske nyt fænomen, at vi i Danmark navngiver storme. Faktisk var Allan, som ramte landet den 28. oktober i år den første. Den fik sit navn, af DMI's minister Martin Lidegaard, som ved samme lejlighed bad DMI om fremover at navngive storme, som rammer Danmark.


- Navne er mere konkrete og derfor nemmere at forholde sig til end blot 'stormen'. Derfor har de en tendens til at brede sig og bide sig fast. Og når stormen hedder tre forskellige ting i vores nabolande, men ikke har et navn i Danmark, så skaber det forvirring i det grænseløse medialandskab anno 2013, siger DMI's pressechef Niels Hansen til DMI's hjemmeside. I ligestillingens navn er det denne gang blevet et pigenavn til den raserende storm, eftersom det første var et drengenavn. Medarbejderne på DMI har stemt om fem navne i alt. Men hvorfor valget er faldet på Bodil, forklarer Niels Hansen her.

- Vi ville gerne give stormen et dansk navn, og vi ville samtidigt gerne vælge et, som så tilstrækkeligt mange hedder, at ingen føler sig specielt 'udpeget'. F.eks. hedder færre end 400 Beate, så den går ikke, mens flere end 13.000 hedder Bodil. Bodil var netop det navn, som, ud af de fem forslag, fik flest stemmer. Det er altså det, torsdagens storm hedder, fortæller pressechefen.

Proceduren for navngivning af kommende storme ligger allerede fast, men navnene meldes først ud, når kriteriet for navngivning er overskredet - indtil videre er det kriterium et varsel om storm for dansk landområde.