Er du plaget af edderkopper, så kontakt os på dava@bt.dk.

Det sker hvert år, og nu er det - desværre for mange - blevet den tid igen: Store, fuldfede edderkopper invaderer de danske hjem for at parre sig og lægge æg.

Faktisk har mange af dem været i vores hjem hele tiden, men kommer nu frem af sprækker og andre gemmesteder, og er derfor først nu synlige for hjemmets menneskebeboere.

Det kan være et chokerende syn for selv de største edderkopper-venner, idet en husedderkop kan blive hele 12 cm lang.

I England er der allerede eksempler på, at edderkopperne er så store, at de får folks indbrudsalarmer til at gå i gang, når de kravler forbi sensorerne. Det skriver avisen The Sun.

»Mødet med edderkopper peaker fra september, fordi mange hanner når voksenstadiet og kommer ind i hjemmene i jagten på en partner, men vi kan vente mange flere end normalt i de næste par måneder«, siger skadedyrsbekæmperen Clive Boase til The Sun.

»Vi har haft en nogenlunde varm sommer med meget få kuldeperioder, og det har ført til flere insekter, for eksempel fluer, de kan spise«, forklarer han.

På trods af at vi ikke har haft de helt dejlige sommertemperaturer i Danmark, har vi ligeledes haft meget lidt decideret kulde i Danmark siden maj, og man kan derfor frygte, at vi også kan se frem til nogle ordentlige moppedrenge af nogen edderkopper.

Hvis man ikke ønsker at være en af dem med hjemmet fuld af edderkopper - og deres hundredevis af æg - er her 11 råd til at undgå det:

Er du plaget af edderkopper, så kontakt os på dava@bt.dk.

1. Husk at rydde op indendørs

Krummer og snavs tiltrækker ikke edderkopper. Men det tiltrækker insekter, som er spindlernes yndlingsmåltid. Så sørg for at holde hjemmet rent. Det er også vigtigt, at spindelsvæv bliver fjernet, da edderkoppen lægger æg i det.

2. Udendørs oprydning er også et must

Potteplanter og bunker af træ under vinduerne i husets stue-etage er perfekte midlertidige boliger for edderkopper, der efterfølgende prøver at finde vej indenfor.

3. Ryd op på dit værelse

Lad ikke tøj ligge på gulvet og ryd den kasse op, der er blevet fyldt med skrald og andre ting. Edderkopper elsker at gemme sig i kroge og bunker.

4. Olier kan gøre underværker

Hvad enten det er med pebermynte eller eucalyptus-dugt, er olie et godt våben. Det anbefales, at de enten smøres i døråbninger, eller at de blandes med vand, så dit hus eller din lejlighed kan sprayes dagligt.

5. Eddike - ikke så god duft, men effektivt

Er du ikke til olier, kan eddike og vand blandes i en flaske. Herefter sprayes det rundt i hjemmet. Det skal dog ikke bruges på lakerede overflader.

6. Lav dine egne skærme til vinduerne

Selvfølgelig skal der luftes jævnligt ud i dit hjem. Her kan det være en fordel at lave skærme af net og velcro, så de små kryb ikke kan komme ind.

7: Spis flere appelsiner

Edderkopper er ikke glade for citrus, og derfor kan det være en fordel at lægge appelsin-skræller udenfor i vindueskarmene. Fordelen ved at spise appelsiner er desuden, at de er rige på C-vitaminer.

8. Reparér alle revner og huller

Gør det sværere for edderkopper at komme ind ved at få styr på alle revner og huller i hjemmets vægge. Udover at holde dyrene ude ser det også pænere ud.

9. Få en kat

De er hurtige, og de kan jage edderkopperne for dig. Og kan man lide dem, er det også hyggeligt med et husdyr.

10. Plant mynte eller lavendel under vinduerne

Det er et lidt større projekt, men en mulighed er at købe nogle planter ved det lokale plantecenter. Edderkopper hader nemlig både mynte og lavendel.

11. Husk at slukke lyset udenfor

Insekter bliver tiltrukket af lys, og som tidligere nævnt er edderkopper meget glade for at spise dem. Slukker du lyset, kan du forhindre at, de søger hen mod dit hjem.

Kilde: Metro.

Er du plaget af edderkopper, så kontakt os på dava@bt.dk.