Hvilken by i verden er den absolut bedste at bo i? Det spørgsmål har det norske parkeringsselskab EasyPark sat sig for at finde ud af. Og svaret på spørgsmålet er en dansk by.

Det skriver det amerikanske medie Newsweek.

Mediet har fået fingrene i en undersøgelse, som EasyPark har foretaget. Her måles der på 19 parametre inden for transport, digitalisering, levestandard, innovation, bæredygtighed og regeringsførelse.

Og her kommer undersøgelsen frem til, at den bedste by i hele verden at bo i er: København.

Den danske hovedstad kommer ind på førstepladsen foran Singapore, Stockholm, Zürich og Boston på henholdsvis plads nummer to, tre, fire og fem.

Og umiddelbart er det en ret suveræn 'sejr', København har taget i undersøgelsen, hvor de forskellige parametre får en karakter mellem 0 og 10. Her lander København på en samlet score på 8.24, mens Singapore på andenpladsen har 7.83. Stockholm på tredjepladsen har 7.82.

To danske byer på listen

København er ikke eneste danske by på listen. På plads nummer 45 finder man Aarhus med en samlet score på 6.49.

Som Newsweek bemærker i deres artikel om undersøgelsen, så får København ikke topkarakteren 10 i en eneste kategori, men adskillige gange uddeles karakterer over 9 og 8 til den danske hovedstad.

Det gælder blandt andet i kategorier som 'smart parkering', 'trafik', 'smarte bygninger', 'affaldshåndtering', 'borgerdeltagelse', 'økonomisk innovation', 'udbredelse af 4G net', 'levestandard' og i en 'ekspertvurdering'.

København scorer mindre højt, når det gælder 'wifi hotspots', 'uddannelse' og 'miljøbeskyttelse' - her scores der henholdsvis 4.12, 5.85 og 6.11.

I det hele taget er Europa stærkt repræsenteret i top 20 på listen. Halvdelen af byerne her er europæiske.

I undersøgelsen er 100 byer rangeret, men EasyPark oplyser, at man har gennemgået i alt 500 byer på verdensplan. Undersøgelsen tager udgangspunkt i tal fra Human Development index, FNs velstandsliste og Europa-Kommissionens Digital City Index.

Andre læser også