Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

NB: Artiklen er redigeret 20. oktober med nye oplysninger fra Bikebusters direktør Per Bausager.

En af de større spillere på det danske online-handelsmarked, cykelbutikken Bikebuster.dk, har indgivet konkursbegæring.

Dermed skal mange danske cykelentusiaster formodentlig se sig om efter et nyt sted at købe billigt udstyr. Samtidig risikerer en del kunder at miste varer, som allerede er både bestilt og betalt.

Bikebuster.dk har vundet stor popularitet på at tilbyde mærkevarer med markante rabatter, og det er stadig muligt at bestille varer på hjemmesiden, men ifølge en e-mail fra direktør Per Bausager vil ingen ordrer blive ekspederet, før anmodningen om konkurs er behandlet i retten. Af samme årsag er alle medarbejdere blevet sendt hjem på ubestemt tid, fremgår det af e-mailen, som er sendt til en af de ramte kunder.

BT forsøgt søndag at få en kommentar fra direktøren og ejerkredsen, men ingen besvarede henvendelserne. Det var derfor søndag uvist, hvor mange personer, der risikerer at miste betalte varer, ligesom det ikke vides, hvem der har indsendt anmodningen om konkurs og på hvilken baggrund det er sket.

Mandag skrev direktør Per Bausager dog følgende til BT:

'Vi har selv indgivet begæringen. Der har pågået meget intense forhandlinger for at finde en løsning så Bikebuster kunne fortsætte, men da de faldt på gulvet i forrige weekend, så vi ingen anden udvej end at indgive begæring om konkurs.

Det er jo ikke rigtigt hvad du skrev, at vi er erklæret konkurs. Det må blive en begæringen indtil videre. Og mht. kunderne synes jeg ikke det var nødvendigt at gøre dem urolige. Der hæves jo ikke penge når varerne ikke leveres'.

En gennemgang af Bikebusters regnskabstal fra de seneste år afslører, at selskabet i flere år har været i økonomiske problemer, som på det seneste er eskaleret.

I fire af de seneste fem år har Bikebuster givet underskud. Efter skat har tabene været på mellem 151.000 og 501.000 kroner indtil sidste regnskabsår, der endte med et minus på mere end tre millioner. Det fik allerede da selskabets egen revisor til at advare om, at driften måske ikke kunne fortsætte.  Det skete i et såkaldt forbehold i regnskabet. Samme regnskab tyder på, at der sidste år blev stiftet betydelig gæld i et forsøg på at redde forretningen.

Ender retten med at erklære Bikebuster.dk konkurs, vil der blive udpeget en kurator, som skal stå for at dele værdierne i firmaet mellem dem, der har penge og varer til gode.

Andre læser også