Lukninger af butikker, fyringer af medarbejdere og et tab på næsten 200 millioner kroner gennem de seneste fem år.

Tøjkæden Noa Noa, der har 80 butikker rundt om i landet, er i krise. Men en omfattende redningsplan er i gang, skriver Finans.dk.

Tøjkæden lever i den grad på bankens nåde, afslører et nyt årsregnskab. Sidste års resultat viser et underskud på 36 millioner kroner, der dog er en forbedring i forhold til året før.

Det store samlede underskud har fået ejerne til at gå i banken og forlænge en kreditaftale, ligesom der også er indgået en aftale om ekstra kredit gældende i år.

»Det er en forudsætning for selskabets budgetter, at både den forventede indtjening og de planlagte besparelser bliver afsluttet i løbet af 2017. Hvis det mod forventningen ikke sker, er der stor usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften,« skriver Noa Noa i sit regnskab.

Ifølge Finans.dk er effekterne ved ejernes nye strategi for at holde liv i forretningen begyndt at vise sig. Omsætningen i de Noa Noa-butikker, som har eksisteret i mere end et år, er for første gang i lang tid stigende, lyder det fra administrerende direktør i Noa Noa, Henrik Aaen Kastberg.

Tøjkæden har også næsten gennemført alle lukninger af urentable butikker.