I dag bragte Politiken en tegning af Inger Støjberg, der er i gang med at tænde lysene på sit juletræ. På juletræet er der, danske flag, lys og …. En død mand - en flygtning.

Inger Støjberg siger til BT, at hun følte, det var nødvendigt at skrive et modsvar til Politiken på sin profil på Facebook, fordi hun ikke kunne genkende den tone, som billedet lagde op til. Også kunne hun ikke genkende sit juletræ.

»Jeg kunne godt genkende mig selv på billedet, men jeg kunne ikke genkende mit juletræ. Der hænger altså ikke nogen døde mennesker på,« siger Inger Støjberg og fortæller, at man som offentlig person må kunne tåle den slags.

»Politiken har brugt ytringsfriheden, hvilket de jo er i sin gode ret til at gøre. jeg forsvarer jeg jo altid ytringsfriheden med brask og bram, så sådanne tegninger skal man kunne tåle. Men omvendt er jeg jo også i min fulde ret til at svare igen,« fortæller Inger Støjberg og referer til hendes opslag på Facebook.

I opslaget skriver hun:
»Jeg glæder mig simpelthen sådan til, at det bliver den 24. december! Så vil jeg lægge et billede af mit juletræ på siden her, så Politikens læsere kan se, hvordan det i virkeligheden ser ud. Jeg kan dog allerede nu røbe, at det ikke ser ud som det avisen har bragt i dag,« skriver hun og afslutter opslaget med:

»JA, der er Dannebrogsflag! JA, der er masser af levende lys! Men nej, der hænger ikke døde mennesker på.«

Inger Støjberg fortæller, at hun er stor tilhænger af satiretegninger, og at hun tit morer sig over, hvordan medierne har fundet på at tegne hende.

»Jeg er vant til at se tegninger af mig selv, og da jeg er vild med satire, så morer jeg mig for det meste bare over dem. For nyligt lavede Berlingske en tegning af mig, hvor jeg var afbilledet med noget andre undertoner,« siger en grinende Støjberg og hentyder til det billede, hvor hun står i SM-outfit og strammer snøren. Men i modsætning til SM-billedet, så synes hun ikke, at der er noget satirisk eller sjovt ved juletræstegningen.

Også i gadebilledet spotter Inger Støjberg sit navn. Her siger hun, at hun har set graffiti rundt omkring i København, hvorpå der står nogle ting om hende, og at det måske er der fra, at Politiken har fået deres idé til tegningen.

»Der står jo også malet graffiti rundt omkring, hvor der står ’Inger din svindler, nu hænger du og dingler’. Det kan være, at Politiken er blevet inspireret derfra,« siger Inger Støjberg og fortæller, at de truende graffititegninger ikke er noget, som gør hende bange.

Tegningen fra Politiken er en kommentar til regeringens planer om at stramme reglerne for familiesammenføring, så det først bliver muligt for flygtninge – der får tilkendt midlertidig beskyttelsesstatus – at få deres familie til Danmark efter tre år.

Inger Støjberg fortæller, at stramningerne er nødvendige for, at Danmark kan følge med i det massive flygtningepres, som vi oplever i øjeblikket. Hun fortæller, at vi skal hjælpe, men at vi ikke skal gøre det hurtigere, end vi selv kan følge med.

Hvordan Venstres udlændinge, integrations – og boligministers juletræ ser ud, må forblive uvist frem til d. 24. december, hvor hun fortæller, at hun vil lægge et billede ud af det.

»Jeg glæder mig til at vise mit juletræ frem d. 24., og jeg garanterer julelys og dannebrogsflag, men der er ingen døde flygtninge. Så man må vente i spænding med at se, hvad der hænger på grenen«, slutter Inger Støjberg.

Andre læser også