På et splitsekund blev 38-årige Stine Wad Frisks tilværelse ændret for altid.

Det var en tidlig morgen 26. maj sidste år, hvor hun kom cyklende uden hjelm ved Søpavillonen ved søerne i København. Midt i morgenmylderet kom hun kørende. Der, hvor alle kæmpede en benhård positionerings-kamp på den smalle cykelsti.

Pludselig mærkede hun, at en bagvedkørende strejfede hendes baghjul. Og så gik det stærkt. Hun mistede herredømmet over cyklen og hamrede sin højre side af hovedskallen ned i kantstenen.

Stine Wad Frisk svævede mellem liv og død, og lægerne på Rigshospitalet kunne ikke garantere for hendes overlevelse, da de lagde hende på operationsbordet samme dag.

Genoptræning på hjerneskadecenter

Hun er alenemor, og hendes to små drenge blev af sygehuspersonalet forbedret på – så godt de nu kunne – at sige farvel til deres højtelskede mor.

Skæbnen var dog med den 38-årige Stine Wad Frisk, og hun overlevede det fatale cykelstyrt – men langt fra uden men. I 10 lange måneder var Stine Wad Frisk indlagt. Først otte dage på Rigshospitalets intensivafdeling, og derefter resten af tiden på neurologisk afdeling på Glostrup Hospital.
I dag er hun sygemeldt og går flere dage i ugen til genoptræning på et hjerneskadecenter. Derudover har hun problemer med hukommelsen, har konstant hovedpine og tinnitus og oplever nedsat hørelse. Og så er der alle de psykiske men, hun og hendes nærmeste mærker.

Selv om hun stadig er fysisk mærket af ulykken, og altid vil være det, er det først nu, hun har overskud til at finde den person, der kørte op i hendes baghjul. Hun har selv en ulykkesforsikring, som dækker de varige men, men ifølge Stine Wad Frisk dækker de ikke den tabte arbejdsfortjeneste.

Modtog anonymt opkald

Ved at finde personen, håber Stine Wad Frisk på at få en erstatning fra vedkommende, der kan være et plaster på såret. Skaderne gør, at hun ikke kan vende tilbage til sit arbejde som sygeplejerske på fuld tid. Hvis alt går vel, skal Stine Wad Frisk til juni tilbage i et fleksjob på Rigshospitalet, hvor hun arbejdede. En økonomisk godtgørelse vil derfor betyde meget for Stine Wad Frisk, hvis hun skal være på offentlig forsørgelse resten af livet.

»Mit liv bliver aldrig det samme igen, men hvis jeg kan få en form for erstatning fra personen, der kørte op i mig, vil det betyde meget,« siger hun og håber, der sidder en derude, som vil melde sig.

Faktisk modtog Stine Wad Frisk halvanden måned efter ulykken et opkald fra en anonym mand, der ville snakke. Han fortalte hende, at det nok var ham, der havde kørt op i hendes baghjul. Men selv om, de ifølge Stine Wad Frisk, aftalte at mødes til en kop kaffe, når hun var kommet på højkant igen, hørte hun ikke mere fra ham. Og hun havde hverken et telefonnummer eller andre oplysninger på ham.

»Jeg blev utrolig glad, da jeg blev kontaktet. Men som tiden gik, blev jeg meget ærgerlig over, at jeg ikke hørte mere til ham. Nu håber virkelig, han vender tilbage,« forklarer Stine Wad Frisk.

Ifølge Søren Kroer, Stine Wad Frisks advokat, skal man ikke frygte konsekvenserne ved at stå frem. Bøder eller sågar fængselsstraf bliver er utænkeligt, påpeger Søren Kroer.

»Vi er alene interesserede i at vide, om vedkommende har en forsikring, der kan hjælpe Stine Wad Frisk i en svær tid. Vi håber, at der sidder en derude, der vil melde sig,« siger han.

Stine Wad Frisk var hårdt medtaget efter ulykken.
Stine Wad Frisk var hårdt medtaget efter ulykken.
Vis mere