For nyligt gik Stine Lysemoses kollega grædende til pause, fordi en kunde havde raset over, at køen var for lang, og at han havde ventet længe.

Det fik den 20-årige kasseassistent til at skrive et indlæg i Politiken med overskriften 'Tal pænt til kassedamen, hun gør sit bedste'.

For oplevelsen var dråben, der fik bægeret til at flyde over for Stine, som arbejder i Føtex i Kokkedal.

Nærmest fra dag ét har hun oplevet på egen krop, hvor grimt danskerne taler til butikspersonalet - ikke mindst, da hun efter bare 14 dage i jobbet blev lovet tæsk af en kunde, som ikke kunne få lov til at returnere sit mobilabonnement.

- Han sagde, han ville komme tilbage og smadre mig, fordi jeg ikke havde fortalt ham om det. Og så blev jeg rigtig ked af det, for jeg var lige startet og havde ikke oplevet sådan noget før, siger Stine Lysemose til TV 2.

Hun uddyber på Facebook, hvor hun blandt andet kan fortælle, at hun hver eneste dag oplever at blive talt grimt til.

'Dét, som jeg især råber op omkring, er de kunder, der vrisser, råber, snerrer og smider deres varer op på disken mens de råber: "lortet er ikke gået ind til den rigtige pris", "jeg handler aldrig i jeres fucking butik igen!" eller kommer med spydige kommentarer til mine kollegaer eller mig. Og netop dét oplever jeg hver evig eneste gang, jeg er på arbejde. Og det er de episoder, som gør arbejdsdagene lange og opslidende, og som vi sagtens kunne gøre en ende på sammen', skriver Stine Lysemose.

Ifølge sociolog Eva Steensig, der er direktør for konsulentfirmaet LHBS, skyldes Stine Lysemoses oplevelser på ingen måde, at hun er særligt uheldig. Danskerne er nemlig blevet grovere over for hinanden over en bred kam, mener hun.

- Det er næsten, som om at der må vi bare give den fuld skrue i forhold til at svine andre mennesker til. Det skyldes i bund og grund, at vi fylder så meget i vores egne projekter, at vi egentlig ikke har lyst til at tage hensyn til andre mennesker, siger Eva Steensig til TV 2.

Har du selv oplevet at blive talt dårligt til i en hverdagssituation, og vil du fortælle din historie, så skriv til os i kommentarfeltet eller send en mail til dava@bt.dk.