En af landets mest velhavende ejendomsinvestorer har luftet checkhæftet igen - et historisk hus med koncertsted landede i indkøbskurven.

En af Danmarks rigeste investorer, Mikael Goldschmidt, har købt ejendommen Enghavevej 40 - nok bedre kendt som Folkets Hus, der rummer spillestedet Vega.

Vesterbro-ejendommen på cirka 10.000 kvadratmeter er opført i 1950erne og tegnet af Vilhelm Lauritzen. Frem til 1980erne var det samlingspunkt for arbejderbevægelsen i hovedstaden, og det var næppe tilfældigt, at Helle Thorning-Schmidt (S) netop her lod sig hylde som kneben vinder natten efter folketingsvalget i september.

Prisen for ejendommen ønsker køberen ikke at oplyse, men ifølge netudgaven Magasinet Ejendommen er den offentlige vurdering 57 millioner kroner, og den senest registrerede ejer er Ejendomsselskabet Rejsbygade.

Bliv tilmeldt Berlingske Business-nyhedsbrev om ejendomme og byggeri

Købet sker via M. Goldschmidt Ejendomme A/S, ejendomsbenet i M. Goldschmidt Holding A/S. Virksomheden blev etableret i 1979 af den da blot 22-årige Mikael Goldschmidt.

Koncernen har trodset både byggenedtur og finanskrise og havde forrige efterår - ved udgangen af regnskabsåret 2009/10 - en egenkapital på næsten halvanden milliard kroner. Koncernen omfatter også isenkræmmerkæden Imerco.

Goldschmidt-koncernen overtog Vega-ejendommen 1. november og har i november-december også købt tre andre ejendomme - på Østerbro, i Sydhavnen og i Gilleleje.