Statsrevisorernes formand mener ikke, der er grund til at spilde statsrevisorernes tid med nepotisme-sagen mod kulturminister Uffe Elbæk.

Fordi kulturminister Uffe Elbæk (R) selv beklager det signal om nepotisme, det sender, at han har brugt over 180.000 kroner på fem arrangementer på uddannelsesstedet Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor han selv har siddet i bestyrelsen, og hvor hans mand er ansat, mener statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), ikke, at der er grund til, at statsrevisorerne går ind i sagen. Det fortæller han til DR Nyheder.

- Jeg mener ikke, at der er er grund til at spilde statsrevisorernes tid med den sag, siger Peder Larsen.

- Han (Uffe Elbæk, red.) har i hvert fald givet en halv tilståelse, og hvis den tilståelse så vokser, så har jeg svært ved at se, at der er baggrund for at undersøge det. Der er ingen grund til at bruge statsrevisorernes ressourcer på at opklare noget, der mere eller mindre er opklaret på forhånd, tilføjer Peder Larsen og understreger, at det ikke er statsrevisorernes opgave at sanktionere. Hvis Uffe Elbæk på nogen måde skal straffes, så er det en opgave for Folketinget, statsministeren og hans partiformand, Margrethe Vestager (R).

Statsrevisorernes formand erkender dog overfor DR Nyheder, at en kuvertpris på 1.800 kroner ikke umiddelbart ser køn ud, men at der kan være forhold, som billiger så højt et beløb.

Ifølge Peder Larsen er det mest problematiske derimod, at alle arrangementerne er holdt det samme sted.

- Det er ensidig favorisering af nogen, man har nære relationer til, selv om man ikke nødvendigvis selv har økonomisk fordel af det, men bare det at man tilgodeser nogen, der er ens nærmeste. Det er betænkeligt, siger statsrevisorernes formand til DR Nyheder.

BT beskriver lørdag, hvordan kulturminister Uffe Elbæk har ladet Kulturministeriet betale over 180.000 kroner for fem arrangementer holdt på den københavnske skole, som Uffe Elbæk i fire år sad i bestyrelsen for, og hvor Elbæks mand nu er ansat som sekretær.

I forvejen er Uffe Elbæk under kritik, fordi AFUK som det eneste nye kulturtilbud har udsigt til at modtage seks millioner kroner til etablering af en ny cirkus-uddannelse.

Både Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti kritiserer kulturministeren.

- Det er en meget alvorlig sag, hvor der kommer en masse mistanker frem, og derfor skal vi have undersøgt det til bunds, siger Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, til DR Nyheder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.