____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Trafiksituationen i hovedstaden er mandag morgen fortsat påvirket af skybruddet, der natten til søndag sendte mere end 100 mm regn ned over København i løbet af blot tre timer. Og problemerne for bilister, der skal ind til København fra Nordsjælland, fortsætter mandag morgen.

Selvom Københavns Brandvæsen og Beredskabsstyrelsen kæmpede mod vandmasserne hele søndagen, er det nemlig endnu ikke lykkedes at pumpe vandet væk fra alle de oversvømmede steder.

Pumpearbejdet fortsætter, men problemerne er ikke løst, inden morgentrafikken mandag.

skybrud


Se her, hvordan veje og offentlig trafik er påvirket:

Helsingørmotorvejen:

Helsingørmotorvejen når ikke at blive klar til morgentrafikken mandag, men åbner formentlig mandag eftermiddag. Motorvejen er spærret i begge retninger.

I retning fra København mod Jægersborg er der spærret fra Hans Knudsens Plads til frakørsel 1, Bernstorffsvej.

I modsatte retning er der spærret mellem frakørsel 2, Tuborgvej, til Hans Knudsens Plads. Trafikken bliver ledt af ved frakørsel 2.

Afspærringen bliver ikke ophævet til morgentrafikken.

Det skyldes bl.a., at vejen skal besigtiges for sætningsskader, forklarer vagtchefen ved Københavns Politi, Henrik Brix:

- Noget af det, der ligger under asfalten, er skyllet væk. Der er sket en form for underminering af kørebanen. Man kan måske køre i personbiler der, men noget, der er tungere, vil formentlig få asfalten til at krakelere og forårsage et jordskred, uddyber han. 

Vejdirektoratet forventer, at vejen kan genåbnes omkring klokken 15 eller 16 mandag.

Øvrige veje:

Ørestads Boulevard, Kalvebod Brygge og Lersø Park Allé er alle blevet genåbnet for trafik i løbet af søndag aften og natten til mandag.Der arbejdes fortsat på at få pumpet vand væk fra Tivoli, hvorfor de omkringliggende gader stadig er spærret, fordi pumpeslangerne ligger henover vejen.

- De sidste meldinger lød på, at man håber at være færdig med at pumpe et par timer efter midnat. Hvis tidshorisonten holder, vil der være farbart inden mandag morgen. Men hvis der kommer mere vand fra oven, kan det jo hurtigt ændre billedet, siger vagtchefen ved Københavns Politi. 

Ved krydset Gothersgade-Nørre Voldgade er der spærret i det ene spor på Gothersgade i retning mod søerne. En gasledning er blevet blotlagt, fordi vandmasserne har skyllet noget af materialet under asfalten væk. Det kan tidligst udbedres mandag.

- Man er bange for, at tunge køretøjer kan få gasledningen til at knække, og så har vi pludselig en helt anden situation. Men ellers er der ingen fare for noget, hvis folk bare respekterer afstanden, siger Henrik Brix.

Tog:

Banedanmark håber at få pumpet det sidste vand væk efter søndagens skybrud, så den kollektive trafik i hovedstadsområdet kan køre efter planen mandag morgen. 

- Vi arbejder på højtryk med at få gjort Østerport og Svanemøllen Station klar til mest mulig trafik mandag morgen efter nattens skybrud, sagde Søren Boysen, Banedanmarks tekniske direktør, i en pressemeddelelse, tidligere på aftenen, søndag.

- Vi har pumpet vandet væk fra Østerport Station og knokler fortsat på Svanemøllen Station, der er hårdest ramt. Så snart vandet er væk, kan vi undersøge, om der er fejl på vores signaler, sporskifter og kørestrømsanlæg. Det er vi gået i gang med på Østerport Station og arbejder os op mod Svanemøllen Station i takt med, at sporet bliver frit for vand, tilføjer han.Mandag kører S-togene efter den normale køreplan fra morgenstunden.

Dog skal man være opmærksom på, at linje Bx er aflyst fra cirka klokken 7.30 til 9.00.

»Vi forventer, at de øvrige S-togs-linjer kører normalt,« skriver DSB på deres hjemmeside.
Metro:

Metrostationen ved Sundby står stadig under vand. Derfor skal alle passagerer, der skal til og fra Vestamager skifte til bus på Christianshavn.

Bus:

Ifølge Rejseplanen.dk og Movia.dk vil bybusserne også stadig være påvirket af skybruddet mandag morgen med omlægning af flere buslinjer. Det betyder, at de busrejsende må regne med at skulle bruge længere tid på turen.

Mandag morgen er følgende buslinjer påvirket: 5A, 14, 150S, 173E, 184, 185, 350S.

Busserne bliver ifølge Movias hjemmeside påvirket således:

Linje 14 kører kun til stoppestedet Hans Knudsens Plads og vender. Det betyder, at bussen ikke kører til stoppestedet Ryparken St., Emdrupvej/Lyngbyvej, Ryparken, Gartnerivej/Ryparken og Østerbro, Ryparken.

Linje 150S kører i begge retninger ad Tuborgvej - Tagensvej – Rovsinggade. Det betyder at bussen kører ikke til stoppestedet Tuborgvej/Lyngbyvej og Ryparken St.

Linje 173E kører i begge retninger ad Tuborgvej – Tagensvej – Rovsingsgade. Det betyder, at bussen ikke kører til Ryparken St.

Linje 184 og 185 kører i begge retninger ad Tuborgvej - Tagensvej – Rovsingsgade. Det betyder at bussen kører ikke til stoppestedet Emdrup Søpark, Emdrupvej/Lyngbyvej, Keldsøvej, Ryparken St., Søholm og Tuborgvej/Lyngbyvej .

Linje 350S Kører i begge retninger fra Kgs. Nytorv ad Bredgade/Store Kongensgade – Grønningen – Øster Voldgade – Nørreport St. i stedet for den normale rute ad Gothersgade. Det betyder, at bussen ikke kører til stoppestederne Kronprinsessegade og Vingårdsstræde.

Rejseplanen kan du tjekke 'trafikken lige nu' og se, hvordan busserne ledes udenom de oversvømmede områder.Følg også Københavns Politi på Twitter her.