Klapsalverne rullede ind over scenen på Operaen mandag aften, hvor en meget stolt, rørt og bevæget prismodtager blev hyldet af en stående kronprinsesse Mary, Kræftens Bekæmpelse og kolleger.

Og ingen kunne være i tvivl om, at det var et populært valg, Kræftens Bekæmpelse havde taget, da Torben Palshof, overlæge fik overrakt foreningens hæderspris.

Som protektor for Kræftens Bekæmpelse var Mary selvfølgelig hoppet op i de høje nudefarvede Louboutin stilletter og stod parat med pris og en kæmpebuket blomster til den rørte overlæge, Torben Palshof.

At valget faldt på kræftlægen, der selv er ramt af nyrekræft og sidste år måtte lade sig langtidsygemelde efter at have kæmpet mod sygdommen i flere år, skyldes især Palshofs engagement  og indædte kamp for at sikre de danske patienter den bedste behandling mod den frygtede sygdom.

Men også hans indsats for at få oprettet kliniske databaser, hvor især lungedatabaserne har Palshofs aftryk. Og ikke mindst får Torben Palshof prisen fordi, han har spillet en markant rolle som formand for De danske Multidisciplinære Cancer Grupper.

Denne er en unik sammenslutning, hvor alle kræftspecialer arbejder sammen om at identificere og ikke mindst gennemføre den bedst mulige behandling af hver enkelt kræftsygdom, som Freder Olesen, formand for Kræftens Bekæmpelse blandt andet udtrykte det i sin hyldesttale til Torben Palshof.

Og det var da også stående ovationer fra publikum, der rullede ind over den kræftramte overlæge, da han lidt genert trådte ind i rampelyset på Operaens scene for at modtage prisen af kronprinsesse Mary.

Efter at have takket for prisen og holdt en lille tale forlod Torben Palshof scenen. Men bifaldet var så varmt, langt og taktfast, at han som en anden operasanger måtte ind endnu gang. 

- Jeg kan godt holde min tale for anden gang, lød det muntert fra Palshof, inden han forlod scenen for anden og sidste gang med favnen fuld af blomster og hædersprisen.