Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Øverst ses redningsfolk ved havnen, imens de arbejder på stedet.

Anders Neve Enggaard fra Aalborg sprang lørdag morgen i havnen for at redde en mand ud af en synkende bil

Det blev en morgen ud over det sædvanlige for klejnsmedlærlingen fra Aalborg, Anders Neve Enggaard.

Klik her og se flere billeder hos localeyes.dk

Tidligt lørdag var han på vej hjem i bil, efter at have kørt sin kæreste på arbejde hos en bager i den vestlige del af Aalborg.

Da han passerer området ved havnen, hvor Limfjordens mørke vand skvulper ganske tæt på vejbanen, ser han en bil, der pludseligt forsvinder ud over kanten. Anders Neve Enggaard kører resolut ind til siden og standser sin egen bil.

- Jeg hopper ud og løber hen for at se, hvad der var sket. Jeg kan se, at der sidder en mand inde i bilen. I det samme kommer der nogle andre mennesker hen til stedet og jeg råber til dem, at de skal ringe 112 og få fat på noget hjælp, siger den 19-årige morgenbilist.

I bilen sad en 39-årig mand, der i sin Skoda Octavia ved et uheld var kørt i havnebassinet. Manden kunne ikke komme ud af bilen, der langsomt gled dybere og dybere ned i det tre meter dybe havnebassin. Anders Neve Enggaard kunne se, at manden kæmpede forgæves i førerkabinen.

- Så sprang jeg i vandet. Da jeg kom ned til bilen kunne jeg høre, at han råbte derinde. Jeg kunne høre ham råbe gennem ruden. Han kunne ikke få døren op og prøvede at smadre bilruden med sin albue, men det lykkedes ikke. Så tog jeg fat i dårhåndtaget og fik vredet døren på klem. På den måde kunne jeg få bedre fat, sætte benene mod bilen og rykkede døren lidt mere op, fortæller han.

Da døren endelig går op, fosser vandet ind og bilen forsvinder under overfladen.

- Vi presser begge to på døren, han indefra og jeg udefra. Da bilen går under tænker jeg, at jeg bliver nødt til at slippe, for ikke at blive trukket ned. I det samme går døren op og to sekunder efter dukker manden op til overfladen.

Den 19-årige Aalborg-håndværker tager fat i den nødstedtes nakke og hjælper ham ind til kajkanten.

- Vi bliver hjulpet op af vandet og der er nogle, der tager sig af ham. Kort efter kommer politiet og ambulancen og vi bliver kørt på hospitalet for at blive varmet op efter turen i det kolde vand.

I ambulancen får Anders Neve Enggaard for første gang mulighed for at snakke rigtigt med den 39-årige, der var kørt i havnen.

- Han siger flere gange, at han var glad for jeg hjalp ham. Han ville ikke have klaret det uden mig, sagde han.

En konklusion vagtchefen hos Nordjyllands Politi senere bekræfter overfor pressen.

Den modige ungersvend fortæller, at han ikke rigtig nåede at tænke, inden han sprang i vandet.

- Da jeg kommer helt hen til bilen går det op for mig, at jeg skal huske at passe på mig selv. Derfor blev jeg nødt til at slippe bilen da den sank, ellers var jeg blevet trukket med ned. Heldigvis nåede vi at få døren op inden, så han kunne komme op til overfladen.

Tilbage i Anders Neve Enggaards egen bil sad hans hund, den franske bulldog Frida. Mens Anders blev undersøgt for nedkøling på sygehuset, passede Nordjyllands Politi hunden. Da den 19-årige redningsmand trådte ud fra hospitalet, stod politiet klar med både hund og bil på parkeringspladsen.

- Det passede perfekt. Så kunne jeg køre hjem derfra. Og jeg er sikker på, at politiet havde taget sig godt af hunden, fortæller han.

Og kæresten? Da BT talte med den heltemodige nordjyde var hun endnu ikke blevet underrettet om partnerens gerning.

- Jeg har ikke talt med hende endnu. Hun får det at vide, når hun får fri, lyder det i telefonen fra Aalborg.

Det kan være, hun ikke behøver at vente så længe. Måske der er adgang til internettet og bt.dk hos Guldbageren i Aalborgs vestby. Nu er den heltemodige historie i hvert fald ude.

Andre læser også