Lyt til artiklen

Jørgen Andersen kan nu dokumentere, at endnu en ulv er set i Danmark.

Han har sit vildtkamera opstillet ved Nørlund Plantage ved Ikast, og da han hentede sit kamera 20.juni var der ikke kun råvildt på billederne.

- Kameraet havde hængt på mit jagtområde siden 2. maj. Der var 776 fotos på kortet, hvor ulven var nr. 658. Ulven blev fotograferet 3. juni, fortæller Jørgen Larsen.

Før ulven blev fotograferet, var der hundrede vis af billeder af råvildt og kronvildt. Men efter at ulven gjorde sin entré, var vildtet skræmt væk.

- Der var kun råvildt forbi kameraet tre gange på de sidste uger. I det sidste døgn før ulven kom, er der ca. 52 billeder af råvildt. Jeg mener, der er to råer med hver deres to små lam. Det sidste billede er taget kun to timer før ulven kommer, siger Jørgen Andersen og fortsætter.

- Man kan sige meget til ulvens tilstedeværelse i Jyllands natur. Man kan kun håbe på, at råvildtet er gode til at gemme sig, når ulven kommer. Ellers kan man kun gisne om, hvilken skræk og rædsel ulven skaber i vores ellers så fredelige natur - både for vildtet og for befolkning tæt på, hvor ulven færdes, siger Jørgen Andersen.

Han understreger, at han er glad for en fornuftig debat om det nye store rovdyr.