Spiseligt Frost-slot: Er det her Danmarks flotteste fødselsdagskage? | BT Danmark - www.bt.dk
Køb abonnement
Et 'Frost'-slot i 16 'kage-etager' blev et hit til fødselsdag med veninderne fra børnehaven.
Et 'Frost'-slot i 16 'kage-etager' blev et hit til fødselsdag med veninderne fra børnehaven.

Spiseligt Frost-slot: Er det her Danmarks flotteste fødselsdagskage?

SMS

Julie Wettergrens fire-årige datter blev fejret med et hjemmebagt 'Frost'-slot.

Ligesom mange andre små piger er Julie Wettergrens lille pige ramt af ’Frost'-feber takket være den populære Disney-film.

Så da Julie spurgte hende, hvilken kage hun drømte om til sin fire-års fødselsdag, var der ingen tvivl i hendes sind. Årets kage skulle naturligvis være dronning Elsas is-slot.

Syv timer senere havde Julie forvandlet 24 æg, fem pakker fondant og riiiiiigeligt med smør til et sart lyseblåt frostpalads med flotte iskrystaller, der – bogstavelig talt – var lige til at spise.

Har du lavet en flot kage til en fødselsdag eller en anden festlig anledning, så vil vi meget gerne se den. Send en mail til 1929@bt.dk eller en mms til telefonnummer 1929.

Julie Wettergren er smykkedesigner, så hun er vant til kreativt 'pillearbejde'.

»Jeg kan godt lide at lave noget med mine hænder og har altid været kreativ. Jeg har altid syntes, det var sjovt at lege med modellervoks og at bage, så det kom bare derfra - jeg har aldrig taget et bagekursus,« fortæller hun.

Hun har en populær Instagram-konto, hvor hendes følgere kan se hendes mange flotte kager, blomsterdekorationer og kreative påfund.

'Frost'-temaet blev allerede slået an i de invitationer, som Julies datter delte ud i børnehaven. De var 18 piger til fødselsdagsfejringen.

Julie brugte fem pakker fondant til isslottet. De skal ligge og tørre en dags tid på bagepapir, før de kan 'stå' selv op ad kagen.

»Jeg synes, det er sjovt at lave, så når mine børn leger med modellervoks, skærer jeg i fondant. Det har jeg gjort, siden de var helt små, og med tiden er kagerne blevet vildere. De snakker om deres fødselsdagkage hele året,« forklarer hun.

Den imponerende kage har ikke mindre end 16 lag.

En 'Frost'-kage kræver naturligvis 'Frost'-pynt, og Julies fire-årige datter var ikke underligt vildt begejstret:

»Hun sagde: 'Wauw, den er smuk! Udtrykket i hendes øjne sagde det hele. Og hun var meget stolt, fordi alle pigerne i børnehaven også er vilde med 'Frost',« fortæller Julie.

Og glæden ville ingen ende tage, da selveste Elsa - skuespilleren og sangeren Maria Lucia Heiberg Rosenberg, der lægger stemme til hovedpersonen i den danske version af tegnefilmen - dukkede op og gav et nummer for de begejstrede småpiger.

Julie Wettergren kender Maria Lucia fra modebranchen, og de er blevet gode veninder, så Julie spurgte hende, om hun ville være med til at overraske en af hendes allermindste, men allerstørste fans:

»Hun var så fuldstændig overvældende sød at sige ja. Det var et rørende øjeblik, da hun sang 'Lad det ske' for os. Pigerne var så søde, men jeg tror ikke helt, de forstod, hvor stort et øjeblik det var med sådan en stor stemme. De kunne jo godt høre, at det var den rigtige stemme, men de var forvirrede over, at hun ikke havde langt, hvidt hår,« griner Julie.

16 lag, to slags bunde - chokoladebunde og vanilje/citron - med en creme med hvid chokolade, sukker, citronskal og creme fraiche. Kagen er smurt op med en smørcreme for at få fondantpynten til at sidde fast. Velbekomme!

Selv ikke 18 børnehavepiger og et par voksne kunne gøre kål på den flotte kage. Kun halvdelen endte med at blive spist.

Julies imponerende kageværk kan måske give andre børneforældre præstationsangst, men det er da bestemt ikke meningen, understreger hun.

»Alle børn er jo glade for det, deres forældre finder på til deres fødselsdag,« siger hun.

Skulle du alligevel have fået lyst til at forsøge dig med en kage lidt udover det sædvanlige, har Julie et godt råd:

»Gå i gang i god tid. Hvis du stresser over det, bliver det ikke så sjovt, og du skal kun gøre det, hvis du selv synes, det er hyggeligt - ellers kan du jo købe dig til en kage. Og lad børnene være med, hvis de har lyst.

Vil du se flere af Julies imponerende kager, kan du se mere på hendes Instagram-konto juliewettergren HER!

Har du lavet en flot kage til en fødselsdag eller en anden festlig anledning, så vil vi meget gerne se den. Send en mail til 1929@bt.dk eller en mms til telefonnummer 1929.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.