Købet af et faldefærdigt hus med hul i taget skulle vise sig at blive en særdeles god forretning for et ægtepar på Lolland.

I 18 år har familien Lenskjold siddet om deres spisebord uden at ane, at de sad rundt om en guldgrube.

Spisebordet fulgte med, da ægteparret Romy og Erik Lenskjold i 1996 købte en ruin af et hus på tvangsauktion i Nakskov. Huset havde hul i taget, men midt mellem vandpytterne på gulvet stod et stort massivt egetræsbord, som parret valgte at beholde.

- Det var er dejligt bord, der var specialbygget til huset, så vi har været rigtig glade for det. Der er blevet holdt mange gode fester omkring det, uden at vi har anet, hvad det var for et bord, fortæller Romy Lenskjold.

Har du - eller nogen du kender - haft lignende oplevelser, så tip BT på 1929@bt.dk

For et år siden fik ægteparret imidlertid en henvendelse fra en mand, som var interesseret i at købe bordet. Han var ved at skrive en bog om den danske arkitekt Finn Juhl, og huset, som familien Lenskjold købte i 1996, er et af de få huse Juhl tegnede.

Huset blev opført i 1952, og på de originale tegninger blev spisebordet indtegnet ind i grundplanen. Som det eneste møbel. Og det lange egetræsbord viste sig at være tegnet og fremstillet af den danske møbeldesigner Peder Moos.

En kendsgerning, som Erik og Romy Lenskjold var ganske uvidende om.

- Da han (den interesserede køber, red.) begyndte at nævne nogle tal, blev vi jo lidt interesserede. Vi havde aldrig drømt om, at det bord var noget særligt, eller at det overhovedet var noget værd, siger Romy Lenskjold.

I første omgang fik de tilbudt 50.000 kroner. Et fantastisk tilbud, syntes ægteparret, men fik alligevel bordet vurderet en ekstra gang. På en auktion på Lauritz.com endte bordet da også med at gå til den noget højere pris, 330.000 kroner.

- Det var jo noget af en gyser. Vi sad og fulgte auktionen på nettet, og den var slut, var min mand gået i seng. Så måtte jeg jo gå ind og sige til ham, at jeg syntes, at han skulle stå op igen, siger Romy Lenskjold.

Hvad parret skal bruge pengene til, har de endnu ikke planlagt.

- Der er ingen vilde rejser eller noget planlagt. Men vi skal jo ud og have købt et nyt spisebord, siger Romy Lenskjold.