Foto: Jeppe Michael Jensen

Noa Redington havde et detaljeret indblik i Thornings private økonomiske forhold

Hvilken rolle spillede Helle Thorning-Schmidts spindoktor Noa Redington i håndteringen af de fortrolige papirark med Skat Københavns afgørelse i 2010 af skattesagen?

Det emne forsøgte advokat Karoly Németh, der er bisidder for den daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), i går at nærme sig i skattesagskommissionen.

Her var Helle Thornings tidligere revisor Frode Holm i vidneskranken.Da revisoren 16. september 2010 fik udleveret de strengt personlige papirer med afgørelsen, blev de i første omgang ikke overdraget direkte til ægteparret Thorning-Schmidt og Kinnock, men derimod til Noa Redington, som også var med til at diskutere indholdet af de ni sider med Frode Holm og hans nærmeste medarbejdere.

Stoppet af formanden

Det rejser spørgsmålet, om også andre personer hos Socialdemokraterne havde fået et detaljeret indblik i skatteafgørelsen.

Derfor ønskede Troels Lund Poulsens bisidder at bore i, om det var Socialdemokraterne eller Helle Thorning-Schmidt, der havde engageret og betalt Frode Holm. Her blev Venstre-politikerens advokat dog stoppet af skattesagskommissionens formand Lars E. Andersen, der ikke syntes, at de to spørgsmål var relevante i forhold til kommissionens undersøgelse.

Karoly Németh fastholdt imidlertid, at det kunne være vigtigt i forhold til at undersøge, hvem der kunne have lækket Skats afgørelse til BT. Samtidig henviste han til, at kommissionen også tidligere har bedt Venstres pressetjeneste udlevere et bestemt notat og alle andre eventuelle notater om skattesagen, der kunne have betydning for kommissionen.

Det fik de tre kommissionsmedlemmer til at trække sig tilbage et øjeblik for at drøfte tvisten. Kort efter stod det klart, at spørgsmålene om Frode Holms engagement ikke ville blive tilladt.

Tidligere er det imidlertid blevet oplyst, at Socialdemokraterne betalte Frode Holm for hans arbejde med at forklare skattesagen over for pressen, mens Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock selv betalte for den mere personlige skatterådgivning fra revisorens side.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.