Uventede Kattegatbyger kaster mængder af sne over det københavnske.
Uventede Kattegatbyger kaster mængder af sne over det københavnske. Foto: Mads Nissen

Men det er for intet at regne mod hvad Nordjylland har i vente ...

De såkaldte 'Kattegatbyger' bringer hele onsdag masser af uplanlagt sne over København og Nordsjælland. Og det ser ud til, at der kommer mere.

Det skulle egentlig ikke have sneet særlig meget over det meste af Sjælland i dag onsdag. Men hele dagen har sneen faldet smukt ned på gader og stræder i et fint tyndt lag.

- Når der er kold luft over Kattegat og det bliver blandet med det lidt varmere vand i havet danner det fugt i luften, som så bringer sne ned over Sjælland. Det er det, der hedder 'Kattegatbyger', fortæller vagthavende ved TV2 Vejret.

Og netop det vejr ser ud til at fortsætte resten af dagen og aftenen, oplyser han.

- Det kan stå på længe. Der kommer til at være frygtelig meget sne i København og Nordjylland, lyder det. Muligvis helt op til 20 centimeter kan der nå at falde til engang i aften. Samtidig er der risiko for fygning og frostsne, da vejrgraderne, modsat de tidligere snedage på ugen, er under minuspunktet. Der er mulighed for at de glatte veje vil ramme allerede ved eftermiddagstrafikken, og bliver det koldere i nat, er der stor risiko for sneglatte veje i torsdagens morgentrafik.

Også i det jyske er der tryk på snemaskinerne. Der er stor mulighed for at der i den sydligste del af Jylland vil falde omkring 20 centimeter - inden for to timer. Også her skal man derfor være opmærksomme på sneglatte veje, der er nemmere at se end isglatte veje.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.