Pia Bøeck fik en fyreseddel, fordi hendes søn sidder i fængsel.
Pia Bøeck fik en fyreseddel, fordi hendes søn sidder i fængsel. Foto: Uffe Weng

Mens Henrik Sass Larsen nu er tilbage i toppen af dansk politik selv om han ikke kan blive sikkerhedsgodkendt af Politiets Efterretningstjeneste (PET), så må Pia Bøeck fra Amager konstatere at en manglende sikkerhedsgodkendelse nu udløser en fyreseddel fra Rigspolitiet, hvor hun ellers havde fået job som overassistent i Rigspolitiets HR-afdeling.

Pia Bøeck kan ikke blive sikkerhedsgodkendt, fordi hendes søn afsoner en fængselsstraf på tre års fængsel.

- Jeg fik ikke min sikkerhedsgodkendelse, argumentet fra PET var »din søn sidder i fængsel, men især fordi du har korresponderet på din søn´s Facebook side« - er jeg til »fare« for Danmark, fortæller Pia Bøeck.

HVAD SYNES DU OM, AT PIA BØECK BLEV FYRET, FORDI HUN IKKE KUNNE FÅ EN SIKKERHEDSGODKENDELSE? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Den manglende sikkerhedsgodkendelse fra PET har omgående udløst et varsel om fyring fra Rigspolitiet, hvor Pia Bøeck var blevet ansat på prøve.

- Det kan så undre mig, at en mand som Henrik Sass Larsen, må være i toppen af dansk politik, mens jeg som almindelig borger ikke engang må lave mit job som overassistent. Han kan ikke sikkerhedsgodkendes af PET på grund af rockerrelatoner - jeg har bare en søn som har truffet et dårligt valg, siger Pia Bøeck.

Allerede da Pia Bøeck var til jobsamtale, gjorde hun opmærksom på, at hendes søn sidder i fængsel. Men hos Rigspolitiet mente man i første omgang ikke, det ville give problemer i forhold til en sikkerhedsgodkendelse fra PET

- Det var ifølge min chef intet problem, fortæller Pia Bøeck. Men det blev det. Efter i alt ni arbejdsdage blev hun sendt hjem med fuld løn mens Rigspolitiet afventede besked fra PET, og da den kom med med meldingen om at Pia Bøeck ikke kunne sikkerhedsgodkendelse, indstillede Rigspolitiet hende til fyring.

- Jeg sidder i en meget skidt situation nu, jeg bliver arbejdsløs fordi min søn har begået kriminalitet, siger Pia Bøeck. Hos PET udtaler man sig ikke om konkrete sikkerhedsgodkendelser, og heller ikke i Pia Bøecks tilfælde ønsker tjenesten at udtale sig. Det lykkedes ikke i går BT få en kommentar fra Torben Jakobsen, centerchef i Rigspolitiet.

Hvad synes du om, at Pia Bøeck fik en fyreseddel, fordi hun ikke kunne få en sikkerhedsgodkendelse?

Deltag i debatten herunder

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.