Legelandet i bydelen Brabrand ved Aarhus har givet alle somaliere karantæne frem til maj næste år efter en amoksøndag i sidste uge

Somaliere i Aarhus er ikke længere velkomne i Legelandet i bydelen Brabrand, fortæller TV2/Østjylland.

Årsagen er, at de har været centrum i gentagne episoder med ballade. Senest i søndags hvor 900 somaliere ifølge ejeren af Legelandet, Thomas Vestergaard, ankom for at holde afslutning på ramadanen. Det skriver stiften.dk.

De mange mennesker - både voksne, børn, kvinder og mænd - havde så dårlig en opførsel, at de øvrige 100 gæster flygtede fra stedet. Somalierne kom også internt op at slås, så politiet måtte tilkaldes.

- Jeg har besluttet at give dem karantæne i seks måneder. De bliver nødt til at lære at opføre sig ordentligt, før jeg vil have dem ind igen. Jeg har en forretning at tænke på og Legelandet er for alle. Derfor skal en enkelt gruppe ikke skræmme de andre væk, siger Thomas Vestergaard til TV2/Østjylland.

Han afviser, at der er tale om racisme.

- Flere af de øvrige gæster, holdt børnefødselsdag, da de var i Legelandet i søndags. Da de forlod stedet var det med så store beklagelse, at vi måte uddele fribilletter. Det kostede mig 10.000 kroner. Og derudover har det også en pris, at så mange mennesker fik en dårlig oplevelse her. Det giver ikke god omtale, siger Thomas Vestergaard.

Andre læser også