Lyt til artiklen

Ibi-Pippi Orup Hedegaard, der juridisk er en kvinde, men fysisk er en mand, kan ikke forlange at klæde om blandt kvinderne i en svømmehal. Det mener LGBT Danmark - Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner

LGBTs talsperson for transpolitisk arbejde Linda Thor Pedersen siger til BT, at svømmehallen har fundet en fornuftig løsning.

»Som transkønnet må man også have en vis situationsfornemmelse og bruge sin sunde fornuft. Selvom man har fået juridisk kønsskifte, vil det virke stødende på andre gæster i svømmehallen i omklædningsrummet. Vi forlanger at blive respekteret, men vi må også respektere andre, der må være rimelighed i det,« siger Linda Thor Pedersen.

Hun fortæller, at svømmehals-dilemmaet var oppe og vende under arbejdet med loven om juridisk kønsskifte.

At insistere på at bruge det juridiske kønsskifte til at klæde om i et bestemt omklædningsrum, det har aldrig været intentionen med loven. Det fremgår også af forarbejderne til loven. Det har været drøftet, fordi nogle var bekymrede for det. Og da blev det sagt, at den eksisterende ordning var, at man kontaktede bademesteren og fik separat omklædningsrum, siger  Linda Thor Pedersen.

Ibi-Pippi Orup Hedegaards sag har da heller ikke fået megen opbakning blandt de mange personer, som på facebook og Twitter har kommenteret sagen.

På Facebook skriver Susanne Nielsen:

»Føler sig som kvinde..men. Ligner en mand.og så synes jeg faktisk at svømmehallen lavede en god alternativ løsning.«

Og Anette Rudbeck er enig:

»Bademesteren fandt en rigtig hensynsfuld løsning, men Ibi Pippi ( far til 6 SEKS børn ) følte sig stødt! Det er et meget selvcentreret omdrejningspunkt han/hun har.«