Et af de 12 portrætter, der blev udstillet på Politimuseet, var af Monika Sabine Skærbæk Olsen, som blev dræbt i 2008.
Et af de 12 portrætter, der blev udstillet på Politimuseet, var af Monika Sabine Skærbæk Olsen, som blev dræbt i 2008. Foto: privat

For Michelle Skærbæk Olsen kom det som en stor overraskelse, da hun fandt ud af, at et maleri af hendes knivdræbte søster blev udstillet på Politimuseet som en del af udstillingen 'Kvindedrab In memoriam'. Derfor vakte det glæde, da B.T. tirsdag kunne fortælle hende, at malerierne nu er taget ned.

- Jeg synes, det er godt, at de har lukket udstillingen. Det var træls at vide, at ens søster hang derovre og blev udstillet, siger Michelle Skærbæk Olsen.

Hun tog turen fra Nordjylland til København for at se maleriet af sin søster, og det blev ikke den positive oplevelse, hun havde håbet på.

- Det var svært at være inde og se hænge hende der. Det var ikke rart at høre de bemærkninger, de andre besøgende kom med, og nogle af dem tog billeder af hende. Det var ikke en god oplevelse, fortæller Michelle Skærbæk Olsen.

Monika Sabine Skærbæk Olsen

Heller ikke kvaliteten af maleriet vakte begejstring hos Michelle Skærbæk Olsen.

- Jeg kunne slet ikke genkende det billede af hende. På maleriet har hun en kjole på, men det har hun ikke haft på de billeder af hende, der har været fremme. Jeg synes ikke, at det er særligt pænt, så det er godt, at det kommer ned, siger Michelle Skærbæk.

Portrætter af dræbte kvinder udstilles på Politimuseet BM

Politimuseets leder, Frederik Strand, sagde til B.T. den 16. januar, at Politimuseet ville forsøge at kontakte de pårørende til de portrætterede kvinder, så de kunne tage stilling til, om billederne skulle blive hængende. Michelle Skærbæk Olsen og hendes familie har dog intet hørt fra museet.

- Jeg synes, at det er underligt, at de ikke har kontaktet os. De hænger et maleri op af min søster, som jeg ikke har mere, og som jeg savner. De burde have spurgt os, for det er ikke deres kød og blod, de hænger et billede op af. De ville nok ikke have hængt malerierne op, hvis det var en af deres nærmeste, siger Michelle Skærbæk Olsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.