I en alder af blot 51 år er Søsser Krag død. Det fremgår af Folkeregisteret.

Søsser Krag, der er døbt Astrid Helene, blev især kendt gennem sine forældre, der var den forhenværende socialdemokratiske statsminister Jens Otto Krag og skuespiller Helle Virkner.

Ifølge BTs oplysninger sov hun stille ind i lørdags, efter at have levet med sygdommen sklerose i mere end 20 år.

Allerede som helt lille var hun kendt som datter af Danmarks mest celebre par, og senere hen i sit voksne liv beskæftigede hun sig også med kendis-miljøet i København som journalist på ugebladet Se og Hør.

Søsser Krag - intro

Senere i karrieren arbejde hun for blandt andre Ekstra Bladet, Aktuelt og Billed Bladet. Det var på ugebladet Se og Hør, at hun mødte sin nu afdøde eksmand Peter Salskov. Sammen med ham skabte hun i 2006 et stort postyr med bogen "Min fars datter" om hendes far.

Her satte hun blandt andet ord og navne på de elskerinder, som faderen, Danmarks tidligere statsminister Jens Otto Krag, havde haft gennem sit liv.

I midten af tyverne fik Søsser Krag konstateret sklerose. En sygdom hun levede med, men som de senere år tvang hende til at sidde i kørestol - mest af frygt for at falde.

Da Søssers mor Helle Virkner døde i 2009 trådte Krag-familiens nære venner Bente og Peter Poulsen til for at passe Søsser Krag, der grundet sin sygdom var blevet mere og mere svækket.

Søsser Krag - intro

Hun flyttede samme år på botilbuddet Rødbo i Ballerup i sin egen lejlighed, hvor hun trods sygdom stadig kunne glæde sig over udsigten.

- Jeg kan kigge ud på vandet. Ja, jeg er tilfreds med det, sagde hun dengang til BT om stedet, der er ligger ud til en sø og et større skovområde. 

Hun havde til sidst svært ved at "holde styr på både tanker og tale", som Billed Bladet bemærkede ved Søssers 50 års fødselsdag i 2012.

BT har været i kontakt med flere kilder tæt på Søsser Krag. Ingen ønsker på nuværende tidspunkt at kommentere dødsfaldet.

Andre læser også