Præsidenten stoler på dansk træmand.

Snedkermester Søren Holst Pedersen fra PP Møbler i Allerød synes, det er vigtigt, at folk har en god stol at sidde på. Og derfor var det en særlig glæde for ham at kunne levere den stol, som gårsdagens hovedperson ved klimatopmødet, Barack Obama, kunne sidde på i Bella Center.

- Stolen, der er tale om, er en Wegner-stol, og det var samme slags stol, som John F. Kennedy valgte, da han og Nixon deltog i den første tv-debat i sin tid.

Kennedy havde jo dårlig ryg, og jeg mener faktisk, at det var stolens skyld, at Kennedy vandt valget, fordi den gjorde, at han følte sig veltilpas, siger Søren Holst Pedersen.

Fyrer med spåner

I hans værksted er der 31 mand ansat, og de er bl.a. eksperter i at producere de attraktive Wegner-stole.

Søren Holst Pedersen er meget optaget af klima-problematikken.

- Jordkloden kan efter min mening ikke holde til vores køb- og smid-væk-samfund, siger han.

Værkstedet i Allerød sparer selv ca. 40 tons CO2 om året ved at fyre med spåner og træaffald, og man har for nylig modtaget to grønne priser.

- I vores værksted producerer vi i dag det største antal forskellige modeller af Hans J. Wegner, men vi fremstiller også møbler af andre designere. Vores glæde ved at arbejde med træ og vores respekt for dette materiale betyder, at miljøhensynet er en naturlig del af vores værdigrundlag, siger Søren Holst Pedersen, der selv havde sit første træ- job allerede som otteårig.