Den konservative formand præsenterede lørdag aften sin kæreste, Josue Medina Vasquez.

- Nu er jeg flere gange blevet spurgt, om jeg ikke har en kæreste, sagde den nyslåede konservative formand Søren Pape Poulsen, da han lørdag mødte pressen inden det konservative landsråds middag. 

- Og her er han så. Vi følges selvfølgelig ad i dag, for det gør man, når man er kærester, sagde Søren Pape med et stort smil og viste sin kæreste frem.

Det er den 29-årige Josue Medina Vasquez, der har læst internationale studier i New York, hvor hans mor bor. Selv er han fra Den Dominikanske Republik, hvor hans farbror, Danilo medina, er præsident.  Søren Pape tog fusen på alt og alle, da han lørdag eftermiddag lagde et billede på facebook af sig selv med en smuk mørklødet mand og annoncerede, at han ville introducere sin kæreste kort før middagen på det konservative landsråd. 

Læs også: Få øjeblikke efter rampelyset på scenen: K-formand Pape bragt på glatis

Det officielle program var netop afsluttet, og alle var taget hjem eller ved at klæde om til middag.  Parret mødte hinanden for et års tid siden i Bruxelles, hvor de kom til at diskutere politik. Siden begyndte de at skrive sammen, og Søren Pape inviterede Josue Medina Vasquez til Viborg i december for at opleve dansk politik. I løbet af den uge kom de tættere på hinanden og har nu dannet par i syv-otte måneder.  Adspurgt om, hvad han faldt for ved sin kæreste, svarede Søren Pape: 

- Der er så meget. Øjnene, smilet... Vi er enige om mange ting, og er begge to meget interesserede i internationale samfundsforhold. Vi har det godt sammen. 

- En journalist spurgte mig på et tidspunkt, om jeg nogensinde har prøvet at score over evne, og da havde jeg lyst til at vise ham her frem, grinede en veltilpas Pape. 
Josue Medina Vasquez har overværet hele lørdagens landsråd i Tivoli Congress Center, hvor han sad sammen med den konservative partiforening fra Papes hjemkommune, Viborg. 

Læs også: Lyngvild roser Pape for at stå frem: Konsulinde Holm roterer i sin grav nu

- Det her er Sørens store dag. Og derfor ville jeg gerne være her for at bakke op om ham, lød det fra Josue Medina Vasquez. 

Parret bor ikke sammen og har endnu ingen aktuelle planer om at flytte sammen, da Josue Medina Vasquez driver virksomhed i Den Dominikanske Republik og snart skal arbejde for sit lands ambassade i Canada. 

- Men det er da selvfølgelig noget, man overvejer, når man er et par, lød det fra Pape, inden parret bevægede sig ind til aftenens middag.

Det vakte opmærksomhed, da Søren Pape som nyudnævnt partiformand fortalte, at han er homoseksuel. For det parti, han nu står i spidsen for, er stærkt splittet omkring homoseksuelles rettigheder. I 2010 stemte partiet nej til, at homoseksuelle par skulle kunne adoptere på lige fod med heteroseksuelle par. Og da loven om bøsser og lesbiskes ret til ægteskab blev behandlet i Folketingssalen i 2012, måtte den Konservative folketingsgruppe fritstille medlemmerne, fordi de ikke kunne nå til enighed om fælles fodslag.

Opdateret 28.9.2014 13.11: BT kom ved en fejl til at bringe navnet på den tidligere, ikke nuværende præsident for den Dominikanske Republik. Det er nu rettet.