DMI har nu udsendt varsel om snestorm for hele landet og forventer, at der falder mellem 10 og 20 centimeter sne, inden snestormen er aftaget søndag eftermiddag.

Når danskerne står op søndag bliver det til synet af et hvidt snelandskab. DMI har lørdag morgen således udsendt et varsel om en snestorm, der ankommer allerede lørdag aften ved midnatstid i vadehavsområdet i det sydvestlige hjørne af Jylland og efterfølgende breder sig til hele landet.

- Sneen begynder at falde sidst på aftenen i den sydvestlige del af landet, og vinden vil hurtigt tiltage. Derfor kommer der også en del fygning i flere områder, alt i mens snevejret vil brede sig til det meste af landet, siger Olaf Matthiassen, vagthavende hos DMI, til Berlingske Nyhedsbureau.

- Det nordlige og østlige Sjælland går dog nogenlunde fri i første omgang, ligesom det nordligste Nordjylland måske også slipper, tilføjer han.

Snestormen begynder at aftage i løbet af søndag, hvor temperaturen kortvarigt stiger til plusgrader, men det vil sandsynligvis kun blive til regn og slud i det sydvestlige Danmark, mens sneen vil fortsætte andre steder. Eventuelle trafikale vanskeligheder vil dermed langt fra være ovre.

- Der er risiko for lukning af veje og andet på grund af fygning og dermed også risiko for store vanskeligheder for trafikken. Og selv om sneen kan blive til regn og slud i nogle dele af landet, bliver det relativt hurtigt frostgrader igen. Faktisk allerede søndag aften går vinden i nordøst, og så breder kulden sig til hele landet igen, siger Olaf Matthiassen.

Han spår, at dagene efter weekenden bliver meget kolde.

- Næste uge bliver præget af frost hele døgnet rundt og af hård nattefrost visse steder. Der kan også forekomme snebyger i den østlige del af landet. Så vintervejret fortsætter, siger han.

DMI forventer, at der kommer mellem 10 og 20 centimeter sne i det kommende døgns tid.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.