Med kraftig vind og snemængder på op mod 20 centimeter gik søndagens uvejr værst ud over nordjyderne. Mandagen byder på nye trafikale udfordringer over hele landet.

Vinterens første uvejr har sluppet sig tag i Danmark, og hos DMI kan man nu gøre status over en dag med riv og rusk og masser af sne.

Ingen egne af landet gik fri af snestormen, men nogle danskere blev hårdere ramt end andre. Vejret var værst i Nordjylland, fortæller vagthavende meteorolog Bill Vejdegren fra DMI.

- Det kan være svært at måle snedybder helt præcist, men meldingerne går på op til 20 centimeter sne i Nordjylland. Samtidig var der meget kraftig snefygning i de nordlige egne, så man kan godt sige, at nordjyderne blev hårdest ramt, siger meteorologen.

Mandag deles landet mellem nord og syd rent vejrmæssigt, men over hele landet kan vejret skabe problemer for trafikken.

I de nordlige egne holder temperaturerne sig under frysepunktet, og dermed vil den lette sne fortsætte med et fyge i den kraftige vind. Sydpå er sneen gået over i regn og slud, mens termometeret er i plus, men mandag begynder det at fryse igen, og det får konsekvenser for de våde veje.

- I de sydlige egne af landet sætter frosten ind igen sidst på natten, og så er der risiko for ekstremt glatte kørebaner i morgentrafikken, siger Bill Vejdegren.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.