Et fly fra England er blevet omdirigeret og flere aflysninger er på vej. Snevejret er for alvor ved at få bugt med flytrafikken.

Det er ikke kun bilister, der skal holde et skarpt øje med vejrsituationen i dag. Hvis du er på vej i lufthavnen, skal du også forberede dig på ventetid og i værste tilfælde aflysninger.

Både Kastrup Lufthavn og Aarhus er ramt af situationen, og allerede fra morgenstunden måtte Aarhus Lufthavn afvise et fly, der i stedet blev omdirigeret til Billund, skriver bt.dk.

- Da Ryanair ankommer fra London, er situationen den, at flyet ikke kan lande. Derfor omdirigerer vi helt rutinemæssigt til Billund, hvor vejrsituationen er en anden. Det, der så sker, er, at de passagerer, der skulle være fløjet til London Stansted, er ved at blive fragtet til Billund i busser, hvorfra de så bliver fløjet til Stansted og ankommer noget forsinket. Vi har på Ryanairs vegne sørget for, at passagererne har fået de ting, de har krav på, som sandwich og den slags, siger Ole Påske, direktør for Aarhus Lufthavn, til bt.dk.

Han fortæller videre, at man arbejder hårdt på at få ryddet sneen løbende, og at man regner med, at lignende hændelser vil ske i løbet af dagen. Det er dog svært at sige noget konkret, da der tages stilling til hvert eneste flylanding ud fra en formel, hvor banefriktion, vindretning, vindstyrke og temperatur er afgørende for, om flyet kan få lov til at lande.

Også i Kastrup Lufthavn har vejret påvirket flytrafikken.

- Sneen er ikke noget problem, men det er vinden, for den ligger mellem to baner. Vi har forsinkelser og enkelte aflysninger. En maskine, der kom fra Toronto er fløjet til Amsterdam, efter den prøvede at lande. Den skulle være landet kl. 10.45. En maskine fra Amsterdam skulle være landet 11.15, men er fløjet til Gøteborg. I begge tilfælde vurderede piloten af sikkerhedsmæssige årsager at flyve til en anden lufthavn, fortæller Søren Hedegaard, pressechef for Kastrup Lufthavn, til bt.dk.

Han understreger, at der ikke er nogen tvivl om, at lignende situationer vil opstå i løbet af dagen. Alligevel passagerer møder op som planlagt.

- Man skal bare komme til tiden. Det har noget at gøre med ens rettigheder. Så man kan få refusion, hvis man er mødt om til tiden, også selvom flyet er forsinket, siger Søren Hedegaard.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.