Der er snestorm på vej til Danmark, og mange steder i den sydlige del af landet sneer det allerede. Samtidig med, at der kommer sne, blæser det op, og det kan give store problemer - specielt på Bornholm.

Det ser ikke ud til, at Kong Vinter vil slippe sit tag i Danmark lige forløbig. I dag og i aften vil han igen sende kaskader af sne ned over landet, og det kan samtidig med en tiltagende vind skabe problemer.

Gorm Larsen, vagthavende for Danmarks Vagten, forventer, at der vil falde mellem fem og 15 cm. sne, samtidig med at vinden vil tiltage, og DMI varsler derfor om snestorm i den sydlige del af Danmark. Værst kommer det til at gå ud over Fyn, Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, København og Nordsjælland samt Bornholm.

- Der ligger meget sne i forvejen. På Bornholm ligger der omkring 20-30 cm, og det kan give store problemer. Den sne, der ligger i forvejen, har allerede fyldt lavninger og andre hulrum ud. Derfor kan den nye sne ikke fyge derhen, og da den nye sne fyger meget let, kan det virkelig give problemer, fortæller Gorm Larsen.

Han fortæller, at det lige nu sneer i den aller sydligste del af landet, og at snevejret i løbet af dagen og aftenen gradvist vil brede sig nordpå og ramme Fyn og Sjælland.

Blæsten vil fortsætte natten igennem, og specielt på Bornholm kan det give store problemer i morgen.

- På Bornholm vil det blæse meget i morgen. Her er det ikke bare kuling, men hård kuling. Vi kan forvente, at det lukker helt til på øen pga. fygning. Det kan virkelig give problemer, fortæller Gorm Larsen.