Sne over Vesterbro og Søndermarken i København søndag d. 2 december 2012. Er der faldet sne hos jer? Send dine vinterbilleder til 1929@bt.dk
Sne over Vesterbro og Søndermarken i København søndag d. 2 december 2012. Er der faldet sne hos jer? Send dine vinterbilleder til 1929@bt.dk Foto: Mads Nissen

Den såkaldte »chill factor« kommer til at spille en væsentlig rolle mandag, hvor Jylland allerede har fået det første skud nyfalden sne.

Træk i vinterstøvlerne og husk den tykke hue og det lange, kløende halstørklæde, når du bevæger dig ud i vejret. Og træk så halstørklædet godt om kinderne og dæk næsen til. Det bliver rigtig koldt i dag.

HVORDAN SER DER UD HOS DIG? SEND DINE VINTERBILLEDER TIL 1929@BT.DK

Også selv om termometret formentlig ikke vil bevæge sig meget under frysepunktet.

- Det vil føles rigtig koldt. Ved kystområderne ligger vi lige omkring nul grader og med en vind på 10 sekundmeter, og det betyder, at det kommer til at føles som minus 15 grader. Når vi kommer lidt i landet, så er temperaturen noget lavere, men til gengæld er der ikke så meget vind, siger vagtchef ved DMI, Klaus Larsen.

Der er allerede kommet et område med byger ind fra nordvest, og der ligger et lag på op til fem centimeter sne flere steder i Jylland, hvor især områder syd for Aarhus har fået sne og vil få mere i løbet af mandagen. Snevejret bevæger sig over Fyn og meste af Sjælland, inden det hvide pulver vil drysse over København ved middagstid. Og det ser ud til, at sneen bliver liggende.

- Vi kommer lige over frysepunktet nogle steder, men det bliver ikke varmt nok til, at sneen smelter væk. Og vi forventer, at sneen bliver liggende hele ugen, da det generelt bliver en kold uge med perioder med sne og temperaturer på højst to grader i hele landet, siger Klaus Larsen.

Lolland-Falster og Bornholm kommer formentlig til at gå fri for sne i denne omgang. Men der bliver rigeligt med muligheder for sne i de kommende 10-12 dage.

DMI spår, at kuldeperioden holder til midten af december.

- Og så ser det ud som om, at vi skal have det lidt lunere igen, siger Klaus Larsen.

HVORDAN SER DER UD HOS DIG? SEND DINE VINTERBILLEDER TIL 1929@BT.DK

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.