Snevejr i København
Snevejr i København Foto: Nils Meilvang

Det blev ikke så slemt, som meteorologerne havde forudsagt, men fredag begyndte alligevel med store trafikale udfordringer på grund af snevejret.

Fredag stod danskerne op til dybfrosne bilruder, fortorv, der skulle skovles og ikke mindst meget glatte veje.

Torsdag aften og natten til fredag blev Danmark ramt af årets første landsdækkende snevejr, som trak op over de sydlige og vestlige egne, og især den sydlige del af landet blev hårdt ramt.

Selv om den mini-snestorm, meteorologerne havde varslet tidligere på ugen, udeblev, gav sneen alligevel store trafikale problemer på ugens sidste hverdag.

snevejr

Både politi og Vejdirektoratet rådede hele morgenen bilisterne til at tage den med ro. Alligevel var der flere glatføreuheld rundt omkring. Heldigvis har der indtil videre ikke været de store voldsomme uheld. Vejdirektoratet melder, at trafikken er gået meget bedre, end man kunne ha frygtet.

»Trafikken fredag morgen er faktisk forløbet rigtig godt, og lige nu (kort før 8.30, red.) ser det også fint ud.  Til trods for at stort set hele landet på nær Bornholm har fået sne, sjal og snefygning, så er trafikken blevet afviklet rigtig pænt,« siger vagthavende hos Vejdirektoratet, Pia Richter-Pedersen.

Hun tilføjer, at selv om der kom store snemængder især i den sydlige del af landet, og det var glat, så sørgede saltvogne og snerydningskøretøjer for, at vejene var farbare.

»Det er stadig glat mange steder, men jeg vil sige, at det her er billigt sluppet i forhold til, hvad man kunne have frygtet. Det er gået meget bedre, end vi havde forventet,« siger hun.

Har du et flot vejrbillede, må du meget gerne dele det med os. Du kan sende dem ind på 1929@bt.dk, og så bruger vi dem måske i en artikel.

bt.dk fulgte hele morgenen vejrsituationen tæt. Live-dækningen er nu slut, men du kan læse lidt om, hvordan det gik, nedenfor.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.