Mandag er der varsel om snefygning i den nordlige del af landet. Især Vendsyssel, Himmerland og Midt- og Nordsjælland må døje med sne i øjnene og på bilruderne. (Arkivfoto)
Mandag er der varsel om snefygning i den nordlige del af landet. Især Vendsyssel, Himmerland og Midt- og Nordsjælland må døje med sne i øjnene og på bilruderne. (Arkivfoto) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Mandag varsler meteorologerne snefygning flere steder i landet. Især i Nordjylland, på Djursland og i Midt-, på Nord- og Østsjælland kan sneen stadig give problemer.

Fly, der ikke letter og skoler, der ikke åbner. Ungen starter lettere kaotisk i Nord- og Østjylland, hvor sneen stadig giver problemer.

Efter en heftig søndag rent vejrmæssigt, ser det ellers noget mere roligt ud mandag. Der er dog stadig god grund til at køre forsigtigt, når du bevæger dig ud i trafikken mandag.
 
Der kan være glatte veje over hele Danmark, og især i den nordlige og østlige del af landet kan sneen stadig give problemer.

- Det blæser en hel del i hele landet, men det er kun de steder, hvor der ikke var tøvejr i går, at der er problemer med snefygning.

 

Vejfolk og Falck forbereder sig på snemasser


Det siger meteorolog Danny Høgsholt fra TV2 Vejrcenter og forudser, at det bliver Vendsyssel, Himmerland, Djursland og i Nord-, Midt- og Østsjælland, der vil være problemer med snefygning.

- Når man kører ud på landeveje på åben land, så vil vinden blæse kraftigt over et langt stykke, og her kan sneen flytte sig ganske markant. Der ligger jo en 20-30 centimeter i Vendsyssel og i Nordsjælland, så der er nok at flytte på, siger Danny Høgsholt.

LÆS OGSÅ: 11 skoler holder snefri

Snestorm i Aalborg


Snestorm over landet


- Ellers er det mere fredeligt i resten af landet. Selv om det også blæser her, så har sneen tøet og fået en skorpe på, så her er der ikke de samme problemer med snefygning, siger meteorologen.

Pas på: Glatte veje over hele landet!
Selv om de store veje er sorte, og det primært er på de små sideveje, at trafikanterne kan få problemer, så råder han alligevel bilisterne til at tage den med ro mandag. Nu er temperaturerne nemlig igen på vej under frysepunktet, og det betyder, at den sne, der smeltede i går, nu kan ligge som is på vejene.

- Der er glatte veje over hele landet, men det er kun længst mod nordøst, at der er problemer med snefygning. Frost igen. Den sne.

Allerede tidligt mandag morgen skabte snefygningen problemer i det nord- og østjyske. Flere fly fra Aalborg Lufthavn var forsinkede, og på Djursland aflyste flere skoler undervisningen, fordi skolebusserne ikke kunne komme frem på grund af sne og is.

Ringsted


Og der er mere sne på vej i løbet af mandagen. Her er det området øst for Lillebælt, der får mere nedbør. 

- Det bliver ikke noget, der vil skabe yderligere problemer, for hvis der kommer to til tre centimeter sne oven på 20, der ligger i forvejen, så er det ikke noget, man mærker det store til. Men der kommer altså lidt mere sne resten af dagen i dag, siger Høgsholt.

Værst ser det dog ud på Bornholm, hvor både mandag og tirsdag kan bliver problematiske.

Kulden fortsætter ugen ud
Og det bliver koldt og frysende hele ugen, så den sne, der er kommet, bliver liggende resten af ugen.

Når vi nærmere os næste weekend ser der igen noget spændende - rent vejrmæssigt. Her kan meteorologerne nemlig sne mere sne, frost og måske også islag i prognoserne.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.