Der kan komme flotte klare frostmorgenen den kommende uge.
Der kan komme flotte klare frostmorgenen den kommende uge. Foto: Steffen Ortmann

Meteorolog: Det bliver rigtig, rigtig koldt

Kong vinter besøger for alvor Danmark i den kommende uge med hård vind og frostgrader.

Der er lagt op til en rigtig kold omgang, når Danmark i den kommende uge rammes af en iskold front, der giver permanente frostgrader flere dage i træk. Ugen starter ellers med mildt vejr mandag, hvor der forventes helt op til seks graders varme, men så tager kulden over.

- Tirsdag nat passerer en koldfront, og så bliver det rigtig koldt. Vinden bliver isnende kold, og sådan fortsætter det de kommende dage. Dagstemperaturerne tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kommer næppe over frysepunktet og nattetemperaturerne kommer helt ned omkring 10 frostgrader. Det bliver rigtig, rigtig koldt, siger Vagthavende ved DMI, Tine Zeuthen, til bt.dk.

GERMANY-ICE SWIMMING-FEATURE x


Men selvom der står bidende kulde på menuen, er der også lidt at glæde sig over.

- Man kan trøste sig lidt med, at vi til gengæld får solen at se. Det er jo ikke så ofte, at det sker for tiden. Der kommer en opklaring i vejret, og i den forbindelse vil vi få noget sol. Så selvom det bliver koldt, så kan vi godt få flot vejr, siger Tine Zeuthen til bt.dk.

Der er ikke umiddelbart lagt op til snevejr, men Tine Zeuthen vil ikke afvise, at der kan komme snebyger - specielt i de østlige egne.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.