En tur i teatret i Aarhus endte med en ubehagelig overraskelse for Steen Devantier. For selv om han havde en gyldig p-billet, så havde han alligevel fået en bøde.

Sneen kan give mange udfordringer for bilisterne, der kan have store problemer med at holde køretøjerne på vejen. Men færdes man i Aarhus, kan det også give udfordringer at parkere i snevejr.


Det måtte Steen Devantier sande, skriver Århus Stiftstidende.

Han havde parkeret og købt en p-billet, da han forleden skulle i teatret med sin kone. Og derfor blev han også noget overrasket, da parret efter forestillingen kom tilbage til en bil med en bøde i forruden.

Bøden viste sige nemlig at være en p-bøde med påskriften om, at p-billetten ikke var synlig i forruden. Kontrolløren var stadig i nærheden, og Steen Devantier spurgte, om han ikke bare kunne have børstet sneen væk.

Men kontrollørens svar var blot, at han ikke havde pligt til at børste sne væk fra ruden.

Det svar gjorde Steen Devantier sur. Han tog derfor billeder af sin bil og p-billet og indsendte en klage til selskabet Apcoa, der stod for at udskrive bøden.

»Hvis det er normal procedure hos dem, så kan deres kontrollanter jo bare udskrive bøder på stribe, når det er snevejr,« siger Steen Devantier til Århus Stiftstidende.

Århus Stiftstidende har efterfølgende henvendt sig til Apcoa, og efter at avisen er gået ind i sagen, har selskabets administrerende direktør Michael Christensen annulleret Steen Devantiers bøde.

På spørgsmålet om, hvorvidt det er almen praksis, at selskabet udskriver bøder, når ruderne er dækket af sne, svarer direktøren følgende:

»Vores parkeringsservicemedarbejder fulgte ikke vores retningslinjer, og netop derfor er kontrolgebyret annulleret. Vores parkeringsservicemedarbejdere er ikke instrueret i at rengøre forruden for sne. Så kan forruden ikke kontrolleres pga. sne må kontrol undlades.«, lyder direktørens svar til den jyske avis.

Der har tidligere været flere lignende tilfælde, hvor bilister har klaget over, at de har fået bøder fra Apcoa Parking, selv om de havde indløst p-billet.