Nye kørekortregler, der træder i kraft 19. januar, betyder, at de danske myndigheder ikke kan forhindre 16-årige danskere, der har taget deres motorcykelkørekort i et andet EU-land, i at køre lovligt rundt på vejene her hjemme. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

De nye regler betyder, at man i Danmark skal være 24 år for at køre på de største motorcykler, men på grund af lempeligere alderskrav i andre EU-lande kan de unge lovligt omgå den danske aldersgrænse. Som dansker kræver det dog, at man har adresse i det pågældende land i minimum et halvt år, før man kan tage kørekortet, forklarer Peter Hansen, der er koordinator for de sagkyndige i Nordsjællands Politi, til Frederiksborg Amts Avis.

- Det bliver noget nyt at kunne møde en motorcyklist på 16 år, da man før krævede, at man minimum skulle være 18 år for at køre i Danmark, siger Peter Hansen til avisen.

De unge får dog kun mulighed for at køre på de allermindste motorcykler, som har en maksimal motorstørrelse på 120 kubikcentimeter, påpeger han.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.