Parkeringsbøde i forruden på en bil. Modelfoto.
Parkeringsbøde i forruden på en bil. Modelfoto. Foto: Simon Bohr

En mand fra Herning slipper for at skulle betale en parkeringsbøde. Han vil nemlig ikke oplyse, hvem der parkerede hans bil ulovligt. Det slog Vestre Landsret fast tirsdag.

Sagen begyndte, da manden fra den midtjyske by nægtede at betale en parkeringsbøde udstedt af EuroPark i september 2013.

For selvom bilen var registreret i hans navn, og den i realiteten holdt ulovligt parkeret, var det ikke manden selv, som havde parkeret køretøjet.

p-bøde

Derfor fandt han det ikke rimeligt, at han skulle betale de 590 kroner, EuroPark krævede.

Sidenhen er sagen kørt i både by- og landsretten, hvor det begge steder er blevet slået fast, at manden ikke har pligt til at oplyse, hvem der førte bilen den pågældende dag.

parkeringsbøde 46993

Han har heller ikke pligt til at betale bøden, fordi han gennem sin nabo har et alibi for at have opholdt sig andetsteds, da han pløjede (eller harvede, red.) naboens mark på tidspunktet for forseelsen.

Manden fortalte i retten, at bilen bruges af alle familiens medlemmer, og at det ikke er normalt, at man spørger eller giver lyd fra sig, når man tager den. Han nægtede at oplyse, hvem der kunne have kørt til Herning dén dag.

Parkering

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.