Der var skuffelse at spore i ansigterne på de fleste af de godt 200 turister fra Egypten, der sent i aftes landede i Københavns Lufthavn i Kastrup.

På grund af de seneste dages blodige uroligheder i Egypten var de blevet sendt hjem af deres rejseselskab medmindre de ville skrive under på, at de blev i heksekedlen på eget ansvar.

- Det er noget lort. Vi er blevet snydt for otte dage af de i alt 14, som vi skulle have været af sted, siger de 22-årige veninder Simone Aabye og Nicoline Pouelsen, da BT fanger dem ved transportbåndet i Kastrup, hvor de venter på at fange deres kufferter med ferietøj.

- Vi vil prøve at få en afbudsrejse et eller andet sted mandag morgen, for nu har vi lige sat næsen op efter en masse sol. Men på en måde er det også rart at slippe væk fra Egypten nu, for der var en lidt underlig stemning. Vi blev i to dage rådet til at blive på vores hotel, og ved en demonstration i byen blev nogle andre danske turister pludselig fanget i situationen, da militæret begyndte at skyde med tåregas.

Med bussen til Billund

Også 48-årige Flemming Thomsen fra Stenløse var i aftes lidt ærgerlig over allerede at være tilbage i Danmark en uge før tid.

- Jeg synes lidt, at det er at skyde gråspurve med kanoner. Nok er der borgerkrig i landet, men vi mærkede faktisk ikke rigtig noget til det. Men vi blev godt nok også på et tidspunkt rådet til via sms at holde os inde på hotellet, fortæller han.

- Og for at putte ekstra malurt i bægeret så skal jeg nu med bussen til Billund for at hente min bil, som jeg så kan køre hjem til Stenløse i nat. Men nu må vi se, om ikke vi kan finde noget spændende at bruge den sidste del af ferien på.