SSP-koordinator og Red Barnet advarer mod en trend, hvor skoleveninder udveksler nøgenfotos på mobiltelefonen.

Østjyske skolepiger tager nøgenbilleder af sig selv med mobiltelefonen og sender dem til deres bedste veninde som et tegn på tillid.

Dermed er de sprunget på en trend, som de ikke kan overskue konsekvenserne af, skriver Århus Stiftstidende.

Når pigerne bliver uvenner, bliver billedet sendt videre til andre og kan pludselig ligge på hele årgangens mobiltelefoner.

Tidligere byttede veninder et armbånd med navn eller en halskæde, men det finder mange unge i dag forældet. De bruger det, som er centralt i deres liv,

nemlig de nye medier som web-cam, sms og mms. På skolerne har det for nogens vedkommende udviklet sig til, at pigerne viser fortrolighed ved at sende nøgenbilleder til hinanden, siger SSP-koordinator i Skanderborg Kommune, Bo Østergaard, til avisen.

Han kender konkrete tilfælde på tre skoler.

- Det kan have vidtrækkende konsekvenser for en pige, at få distribueret billeder ud til personer, som hun under ingen omstændigheder har lyst til skal se hende nøgen eller halvnøgen. På længere sigt kan pigen risikere, at billedet cirkulerer på sociale medier som Facebook og dukker op, når hun er bankelev eller skal have en læreplads, påpeger Bo Østergaard.

Tendensen skal tages alvorligt, mener Kuno Sørensen, psykolog i Red Barnet:

- Det er meget hårdt psykisk at blive udstillet i en sammenhæng, man ikke har lyst til. Pigerne sender billederne i naivitet og uvidenhed, og de forudser ikke, at billederne kan blive misbrugt, siger han til Århus Stiftstidende.

/ritzau/
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.