Lyt til artiklen

Siden fredag har et billede af en tønde ved et fastelavnsarragement på Ørestad Friskole floreret på de sociale medier, da der er påklistret et foto af integrationsministeren, Inger Støjberg (V). Nu svarer hun igen.

»Først tænkte jeg, at det måtte være en billedmanipulation, men jeg kan konstatere, at det er at det ikke.«

Sådan indleder ministeren et opslag på sin Facebook-side, hvor hun kommenterer billedet af hende selv på en trætønde.

Billedet har i dag været delt og kommenteret ivrigt, blandt andet af flere Venstre-politikere, der alle har været forargede.

Artiklen fortsætter under opslagene.

Inger Støjberg selv, er af åbenlyse årsager heller ikke henrykt over billedet, men lægger i sin reaktion vægt på, hun ikke lader sig kue. Samtidigt opfordrer hun til at holde en god tone:

»Jeg har oplevet mange ting i min tid i politik - og jeg kan sagtens holde til det. Jeg kan garantere, at jeg ikke vælter når det blæser. Det er godt, at vi har forskellige holdninger til politik, men jeg håber også, at vi kan være enige om at debattere tingene sagligt og ordentligt med hinanden, og at vores børn ikke skal vokse op i den tro, at det er i orden at sætte et billede af en anden på en fastelavnstønde og tæske løs på den,« lyder det blandt andet fra ministeren.

Tager gerne en kop te med skolelederen

Efter at have talt med skolelederen, Anne Godt-Hansen, tidligere i dag kunne BT bekræfte, at billedet var ægte og havde hængt på Ørestad Friskole.

Skolelederen var ikke bekendt med, hvem der står bag gerningen, men beklagede hændelsen dybt både over for forældre og for ministeren.

Meget kan dog tyde på, at hun får mulighed for at undskylde for ministeren ansigt til ansigt:

»Det samme gælder når en forstander på en efterskole - som det skete i sommer - drog sammenligninger mellem mig og terrororganisationen IS i en tale til elever, ansatte og forældre.

Jeg var rigtig glad for, at han efterfølgende tog en god og fin snak med mig over en kop te - det tager jeg også meget gerne med Ørestad Friskoles ledelse, hvis de har lyst,« afslutter Inger Støjberg sit opslag med.