Tidligere spindoktor Peter Arnfeldt og Skatteministeriet nærede en særlig interesse for Thorning-parrets lejlighed i London.
Tidligere spindoktor Peter Arnfeldt og Skatteministeriet nærede en særlig interesse for Thorning-parrets lejlighed i London. Foto: Martin Sylvest Andersen

Følg nye afhøringer i Skattesagskommisionen på bt.dk fra kl. 9.30.

Hvorfor bad Troels Lund Poulsens departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft om at få tilsendt yderst detaljerede dokumenter om Stephen Kinnock og Helle Thornings køb af en lejlighed i London fra sagsbehandlerne i skatteregionen i København?

Det spørgsmål blinker som en rød advarselslampe, efter at skattedirektør Lisbeth Rasmussen onsdag for anden gang blev afhørt som vidne i skattesagskommissionen.

Hun savnede også en forklaring på, hvad ministeriet skulle bruge den slags oplysninger til, når de ikke havde spor at gøre med selve behandlingen af Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag.

- Jeg har haft en klar fornemmelse af, at Peter Loft løbende har holdt ministeren orienteret om, hvad vej vores afgørelse syntes at gå. Det mener jeg fremgik af den måde, som han agerede på under de mange møder, og hans hentydning til, at der var nogen, der ville vide noget.

Og det var minister Troels Lund Poulsen, forklarede hun under vidneansvar.

Bestilte papirer

Som konkret eksempel på den nidkære indblanding fra ministeriets side nævnte hun, at departementschef Peter Loft på et tidspunkt bestilte oplysninger hos Skat København om Kinnocks køb af en lejlighed i London. Med skøde, købstidspunkt, prioriteter og hele molevitten. De oplysninger indhentede Skat så pligtskyldigt hos Thorning-parrets revisor Frode Holm og sendte videre til Skatteministeriet.

Hvorfor Loft bestilte oplysningerne om lejligheden i London bliver givetvis et af de spørgsmål, som udspørgeren i skattesagskommissionen vil bore i, når den daværende departementschef i det nye år selv skal afhøres som vidne.

Fra de tidligere afhøringer ved man dog allerede, at skatteminister Troels Lund Poulsens spindoktor Peter Arnfeldt også havde en særlig interesse i London-lejligheden.

Arnfeldt sendte den 4. august 2010 en mail til Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard med et fortroligt tip om Thorning-parrets engelske lejlighed. Ifølge eksperter et klokkeklart brud på forvaltningsreglerne, som også en spindoktor er underlagt.

Følg nye afhøringer i Skattesagskommisionen på bt.dk fra kl. 9.30. I dag afhøres Thorning/Kinnocks revisor Frode Holm, skattedirektør Peter Møller Jensen og chefkonsulent Jette Sørensen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.