En tilsyneladende harmløs bemærkning om Thorning og Kinnocks familiemønster var i virkeligheden en slet skjult reference til Kinnocks seksualitet.

De fire linier, som Peter Loft krævede at få tilføjet, skulle bruges i en politisk tilsvining af familien. Sådan opfattede skattedirektør Erling Andersen hensigten, og han gik til stålet, da han i går sad i vidneskranken i Skattesagskommissionen.

- Det handler om tilsvining af Thorning. For at sige det ligeud, siger han. Erlings Andersen tilføjer, at man i dag godt kan have svært ved at forstå, hvorfor Peter Lofts formulering i de fire linier ikke kunne komme med.

- Men i situationen læste det jeg på en anden måde, og jeg er også sikker på, at det var den måde, som det skulle læses på, siger han.

Skattechefen frygtede under sagsbehandlingen, at daværende skatteminister Troels Lund Poulsen lækkede fortrolige oplysninger til pressen. Han forklarer, at han havde en ’dyb mistro’ til, at oplysningerne til Peter Loft gik direkte videre til ministeren og hans spindoktor Peter Arnfeldt.

- Hele denne agter (den foreløbige skatteafgørelsen, red.) skulle offentliggøres i sin helhed, så Peter Arnfeldt kunne gå til journalisterne og tippe dem om at spørge om de familiemæssige forhold. Det ville jeg ikke være med til, siger Erling Andersen.

Han fortæller også, at Peter Loft i foråret indrømmede overfor ham, at han havde været under et enormt stort pres fra Troels Lund Poulsen for at ændre afgørelsen, der ’frifandt’ Stephen Kinnock for at betale skat i Danmark i årene 2007, 2008 og 2009.


Læs hele dagens livedækning fra skattesagskommissionen herLæser du med fra mobilen? Så følg sagen HER

Erling Andersen undrede sig desuden over, at andre fortrolige oplysninger nåede uden for den snævre kreds, som ellers kun skulle have haft kendskab til dem i de højspændte måneder, da Kinnocks skattesag blev behandlet af Skat København i sommeren og det tidlige efterår 2010.

Eksempelvis holdt der en sendevogn fra TV 2 ude foran Skat Københavns lokaler på Sluseholmen i København, da revisor Frode Holm kom for at hente afgørelsen 16. september 2010.

- Hvorfor TV 2 holdt dernede, ved jeg ikke, men Peter Arnfeldts kone var jo nyhedsredaktør (Ulla Østergaard, red.) på TV 2, sagde Erling Andersen.


 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.