Lyt til artiklen
Skat bliver i en helt ny sag beskyldt for direkte at have begået magtfordrejning over for en borger.

BT kan i dag afsløre, hvordan Skat i december 2011 først fik 52-årige Susanne Damsgaard fyret fra sit arbejde som sagsbehandler i Ishøj Kommune, og da hun efterfølgende fik arbejde i Hillerød Kommune i foråret 2012, forsøgte Skat igen at få hende fyret. Da det ikke lykkedes, nægtede Skat at samarbejde med kommunen om en aktion mod socialtbedrageri, med det resultat, at kommunalchefen ikke kunne gøre andet end at forflytte hende til andre opgaver. 

Alt sammen gjorde Skat, fordi Susanne Damsgaard i en periode var sigtet for skatte-og momssvindel, som hun aldrig havde begået, og hun i år blev fuldstændig frikendt for.

I en mail fra 7. juni 2012 står:

- Da Hillerød Kommune fortsat ønsker et godt samarbejde med Skat, har vi valgt at lade Susanne Damsgaard varetage andre opgaver, skriver kommunaldirektør i Hillerød Kommune  Erik Nygreen til direktør i  Fælles Ligningscenter for Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Søllerød, Marie Raavig, der havde oplyst, at Skat ikke ville dukke op til den fælels aktion med kommunen, hvis Susanne Damsgaard var til stede.  

Videre i mailen understreger kommunaldirektøren:

- Hillerød Kommune skal i den forbindelse gøre opmærksom på, at vi selvfølgelig agerer i iht. de oplysninger vi har modtaget fra Skat. Vi er imidlertid af den opfattelse, at der er tale om tavshedsbelagte oplysninger, hvorfor vi skal oplyse, at det ikke er Hillerød Kommune, der har bedt Skat om disse oplysninger, men at Skat på eget initiativ har henvendt sig til Hillerød Kommune.

Lektor i offentlig forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet kender ikke til en lignende sag, hvor en offentlig myndighed har været så aggressiv.

- Min klare vurdering er, at der er tale om en magtfordrejning fra Skats side, når de forsøger at forhindre borgeren i at passe sit arbejde, og i øvrigt i to omgange over for borgerens arbejdsplads bryder sin tavshedspligt. Det er efter min vurdering ikke lovligt, siger han til BT.

Han samme holdning har lektor i skatteret Thomas Rønfeldt, der mener Skat i den nye sag viser en ny aggressiv stil, der er værre end i sagerne mod erhvervsmanden Jesper Kasi-Nielsen, fotomodellen Camilla Vest og senest den erhvervsdrivende Mette Bacher fra Bagsvær.

- Det er dybt, dybt bekymrende, at man på den måde forfølger en borger, der hverken er dømt eller sågår titalt for nogen strafbar handling. Jeg mener, Skat begår et overgreb på borgeren ved at forhindre hende i at udføre sit arbejde, siger han.


Sigtelsen mod Susanne Damsgaard blev i år droppet, og hun har i dag samme stilling i Hillerød Kommune. Hun arbejder nu på at skrive en officiel klage til Skat. LÆS MERE OM SAGEN I BT MANDAG

Stort interview med Susanne Damsgaard: Skat ville knække mig

Jurist i HK: Det er justitsmord

Skats direktør: Det ser meget alvorligt ud