Skatteadvokat Torben Bagge
Skatteadvokat Torben Bagge

Danskere med dårlig samvittighed over for Skat har god grund til at bekymre sig ekstra meget.

Danskere med dårlig samvittighed over for Skat har god grund til at bekymre sig ekstra meget.

Skat har i de seneste år skruet gevaldigt op for aggressiviteten i jagten på skattesnydere. I 2011 og 2012 brugte skat samlet 137 millioner kroner, svarende til 247 årsværk, til at fange skattesnydere i det såkaldte Projekt Money Transfer, der går ud på at undersøge kontooverførsler mellem danske og udenlandske pengeinstitutter.

Først i fogedretten

Og Skats krav mod den danske advokat Jeffrey Peter Galmond, der har hevet en formue til Schweiz for næsen af Skat, er ligeledes et eksempel på Skats nye stil, mener skatteadvokat Torben Bagge, der er partner i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen og leder firmaets afdeling for skatteproces.

- Det er tydeligt, at Skat har haft en mistanke om, at skyldneren ikke ville betale, når han bor i Schweiz. Så de er begyndt med at gå til fogedretten efter en kendelse til at få arrest i hans værdier, inden de overhovedet stillede krav om betaling. Det viser, at Skat er blevet langt mere aggressiv og også bruger flere ressourcer på at gå efter snyderne, siger Torben Bagge, der har læst både fogedrettens og Galmonds advokats beskrivelse af sagen.

LÆS OGSÅ: Han skylder 191 mio. i skat

Hvor er beviset

Torben Bagge mener heller ikke, selve sagen mod Galmond ligger til højrebenet for Skat.

- De har brugt tre år på at komme frem til skattekravet, og det er klart, at der ligger en bevisbyrde fra Skats side i at bevise, at skyldneren ikke ejer de aktier, han solgte, og derfor skal have en højere beskatning. Det kan blive en ressourcetung sag, siger Torben Bagge.

Har Skat i det hele taget mulighed for at få millionerne, når de er i Schweiz?

- De schweiziske myndigheder vil ikke hjælpe det danske skattevæsen i en sådan sag. Men Skat kan jo få en advoakt i Schweiz til at køre en sag ved en schweizisk domstol.

Der er afsagt pressenævnskendelse om BTs artikler om Jeffrey Peter Galmond.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.