Peter Skaarup.
Peter Skaarup. Foto: Torkil Adsersen

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup går nu ind i sagen om politiformand Peter Ibsens kontroversielle erhvervskørsel mellem hjemmet i Jylland og arbejdspladsen i København.

Der er ballade internt i Politiforbundets ledelse over, at Peter Ibsen siden 2004 har scoret cirka en halv million i kørepenge bare på at sidde i sin private Mercedes mellem hjem og arbejde. Ibsen sørger endda for at holde sig præcist under 60 køredage om året, så kørepengene - ifølge skattelovgivningen -er helt skattefri.

- Det ser unægtelig ud som om, at formanden for Politiforbundet akkurat holder sig inden for reglerne for, hvornår der ikke skal betales skat af kørselsgodtgørelsen. Og det må så også siges, at der er tale om en ordning, der ser meget lukrativ ud, siger Peter Skaarup.

BT har talt med fire medlemmer af Politiforbundets hovedbestyrelse, der aldrig har været med til at godkende den yderst attraktive kørselsordning, som formanden nyder godt af. Eksempelvis skriver tillidsrepræsentant Tom Steffensen fra Nordsjællands Politi, at sagen ‘uacceptabel’ og ‘kritisabel’ i en intern mail rundt blandt politiets tillidsfolk.

Peter Skaarup forstår utilfredsheden blandt medlemmerne.

- Det er forståeligt, hvis en sådan ordning giver anledning til diskussion blandt betjentene og i deres fagforenings ledelse, siger han.

Peter Ibsen mener selv, at han følger reglerne lige efter bogen. Hvis en kollega i Dansk Politi kører for embedet, så får han eller hun selvfølgelig også kørselsgodtgørelse efter gældende regler. Det er nøjagtigt de samme regler, vi følger. Nu er jeg bare ansat i et andet firma, fordi det er Politiforbundet, der betaler. Jeg har svært ved at se den forskel.

Forskellen er du får penge for at køre fra privaten til arbejde?

- Det er fordi man har besluttet, at uanset om man nu skulle være valgt i Nørre Nebel eller i København, så skulle man have lige vilkår.

Hvornår er den regel besluttet?

- Det er besluttet flere gange. Senest 25. juni 2009, er den beslutning blevet bekræftet.

Men det afviser medlemmerne af hovedbestyrelsen. Har du selv et referat af mødet?

- Ja, men det får du ikke. Det er et internt referat fra hovedbestyrelsesmødet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.