(Spol frem til 9 min og 30 sekunder)

Det er nok gået manges næse forbi, at kronprins Frederik for tre uger siden deltog i et kinesisk reality-show i Danmark.

Kronprinsen, der lige nu er sammen med uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) i Kina for at promovere dansk kultur, skulle i programmet vise de kinesiske værter lidt af danskheden.

I programmet, som hedder 'Sisters Over Flowers' eller ’Flowers On Trip’, begejstrer Kronprinsen de kinesiske værter - i en meget syret video - med sin ladcykel på Langelinie i København tæt på Den Lille Havfrue.

Kronprins Frederik byder dem alle på østers, og som tak modtager han et fint kinesisk silkeslips med et landskab broderet på.

Kronprinsen giver så kineserne små statuer af den lille havfrue, som de kan tage med hjem.

I videoen fortæller de kinesiske værter, at de efter seancen med Kronprinsen skal afsted mod H.C. Andersens fødeby, Odense.

Kronprins Frederik er selv i disse dage i Kinas hovedstad Beijing, hvor han som protektor for det dansk-kinesiske turismeår deltager i begivenheden Denmark Days, der skal promovere Danmark som turistdestination for kineserne.

Derudover skal han både løbe på den Kinesiske Mur og besøge verdens bedste badmintonspiller, danske Viktor Axelsen.

Samtidig skal Kronprins Frederik udbrede tanken om den danske folkeskole, der møder stor interesse i Kina.

Senere mødes han med Søren Pind (V), hvor de sammen skal besøge et grønt byfornyelsesprojekt i Beijing, som Københavns Kommune og danske virksomheder skal stå for, når København til næste år bliver gæsteby ved Beijing Design Week.