Søndag kunne BT fortælle, hvordan det danske firma weneverloseit.com udgiver sig for at være streaming-tjenesten Netflix. Nu viser det sig, at samme firma også snyder kunder ved at udgive sig for at være musikstreamingtjenesten Spotify.

Flere læsere har henvendt sig til BT, hvor de fortæller, at de har fået et tilbud om tre måneders Spotify-abonnement for bare fem kr.

Efter tilmelding får man ikke noget Spotify-abonnement, men efter ca. en uge bliver der til gengæld trukket 399 kr. fra den tilmeldte konto – hvis man altså ikke inden da har nået at spærre sit kort.

Sine blev snydt af falsk Spotify

En af dem, der er blevet snydt af den falske Spotify-tjeneste fra firmaet weneverloseit.dk er 18-årige Sine Knap Sørensen. Hun begyndte at få emails fra, hvad der så ud til at være Spotify, som lokkede med tilbud om et tre måneders abonnement for bare fem kr. og selv om hun først var skeptisk, faldt hun i fælden.

»Der stod bare Spotify, som der plejer at gøre. Normalt er jeg påpasselig og tjekker den slags, for jeg ved godt, at der er snyd i omløb på nettet. Men det lignede fuldt ud Spotify, og jeg får normalt mails om nye sange osv, og det lignede de mails fuldkommen. Først tænkte jeg også, at det var for billigt, og i starten slettede jeg de mails, men så blev jeg ved med at få dem og tænkte, at det sikkert var en rigtig kampagne,« fortæller Sine Knap Sørensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er mails som denne, der snyder flere danskere til at falde i abonnementsfælder.
Det er mails som denne, der snyder flere danskere til at falde i abonnementsfælder.
Vis mere

Hun indtastede sine kortoplysninger, som man gør, når man tilmelder sig en streamingtjeneste, men efter godt en uge, var der pludselig trukket 399 kr. fra Sines konto for noget, hun ikke kunne genkende.

»Jeg blev nervøs og talte med min mor, som arbejder i en bank og undersøgte det nærmere. Hun fandt ud af, at det var et firma, der snød folk, så hun skrev en mail til dem, og de svarede, at de var kede af det og ville annullere abonnementet. Og jeg spærrede mit kort med det samme,« fortæller Sine Kamp Sørensen, der dog ikke har fået sine penge igen og står med en ubehagelig følelse af at være blevet taget ved næsen.

»Jeg tænkte, hvor dum kan man egentlig være? Det lød jo ikke rigtigt, og jeg er irriteret over at være blevet snydt, når jeg nu plejer at være forsigtig. Jeg er også ked af at have mistet de penge, for jeg går på Sosu-uddannelse i Brøndby, og det er mange penge at miste, når man er på SU,« siger Sine Kamp Sørensen.

Lisbeth købte falsk Netflix-abonnement

BT har modtaget mange henvendelser fra læsere, der har oplevet det samme som Sine eller lignende oplevelser med falske Netflix-abonnementer.

En af dem er 18-årige Lisbeth Iversen, der fik det gode tilbud om tre måneders gratis Netflix for 5 kr. og slog til hurtigt via mobilen. Da hende og kæresten ville gøre brug af abonnementet samme dag, fandt hun dog hurtigt ud af, at noget var galt.

”Jeg kunne ikke logge ind på Netflix, og så kiggede jeg på min faktura, og der stod WNLI – og så prøvede vi at finde ud af, hvad det var. Jeg fandt ud af, at det var noget, der hed weneverloseit.com, og så søgte vi på det og kunne se på Trustpilot, at andre havde anmeldt dem som fupfirma,” forklarer Lisbeth Iversen, som dog opdagede det så hurtigt, at hun nåede at spærre sit dankort, inden der blev hævet penge. Ligesom Sine oplevede hun også, at den mail hun fik lignede noget fra den originale virksomhed.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lisbeth Iversen fik denne mail, som lokkede hende til at tilmelde sig et falsk Netflix-abonnement.
Lisbeth Iversen fik denne mail, som lokkede hende til at tilmelde sig et falsk Netflix-abonnement. Foto: Screenshot fra Lisbeth Iversen
Vis mere

På vurderingssiden Trustpilot.dk hvor forbrugere kan anmelde virksomheder, har weneverloseit i skrivende stund 74 anmeldelser og en gennemsnitsvurdering på 1,1 med flere brugere, der skriver om samme oplevelser med snyd og kalder firmaet fup.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra weneverloseit.com, men vi arbejder løbende på at få kontakt til firmaet.

Har du oplevet problemer med firmaet weneverloseit.com, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til: 1929@bt.dk