Ordkrigen i homoland fortsætter efter Jim Lyngvilds farvel til Copenhagen Pride.

Har modediktatoren taget mund lidt for fuld, når han flere gange har brugt ikke-inkluderende ord om homoseksuelle og andre grupper – eller er det danske homomiljø blevet for fintfølende?

Debatten raser på de sociale medier dagen efter, det kom frem, at Jim Lyngvild er blevet droppet som vært til årets Copenhagen Pride i august.

Danseren Silas Holst tager ikke selv Jim Lyngvilds brug af ordet ’bøssekarle’ så tungt, fordi han kender modediktatoren og ved, hvad han står for. Men han forstår godt, hvorfor nogen føler sig stødt.

- Jim er en rollemodel for mange homoseksuelle, og så skal han tænke over, hvad han siger. Mange unge fyre og piger, der lige er sprunget ud, møder modgang nok og bliver drillet med deres seksualitet. Så er det ikke fedt, når en fra egne rækker bruger den slags ord, siger Silas Holst og kalder udtalelsen for 'no-go'.

Priden skal provokere
Tidligere beskæftigelses- og ingegrationsborgmester i Københavns Kommune, Jakob Hougaard, der selv er homoseksuel, forstår til gengæld ikke Copenhagen Prides beslutning om at afbryde samarbejdet med Jim Lyngvild.

- Jim provokerer og kommer med udtalelser, der får folk op af stolen. Det vidste man, da man hyrede ham som vært i første omgang. Jeg synes ikke, det er noget dårligt valg, for priden handler jo om at røre rundt i gryden og provokere lidt. Jeg tror også, at homoseksuelles rettigheder er bedst tjent ved, at homoerne er selvironiske og forstår at tage pis på sig selv, siger han og tilføjer:

- Man skal passe på, at Copenhagen Pride ikke bliver for pæn og nusset.

Det ophørte samarbejde med Jim Lyngvild kommer efter adskillige protester, ikke bare på Facebook, men også fra partnere og andre støtter i homomiljøet, fortæller kommunikationsdirektør for priden, Mia Lynge Andersen.

- Det har da været en svær beslutning, da Copenhagen Pride holder meget af Jim Lyngvild. Men vi lytter til miljøet, da priden jo er til for homomiljøet og ikke for os. Vi har lært, at der åbenbart er en grænse for, hvad man kan tillade sig at sige, og det er klart, at vi skal gøre os nogle overvejelser om, hvad vi gør herfra i forhold til valg af vært, siger Mia Lynge Andersen.

Copenhagen Pride afholdes 21.-25. August.