TV 2 og DR er kommet under en gevaldig shitstorm på Facebook, efter de to mediehuse har valgt at gå sammen med 12 nødhjælpsorganisationer for at samle penge ind til ’de katastroferamte områder i og omkring det borgerkrigshærgede Syrien’. Mange vil ikke støtte med en krone og efterlyser hjælp til svage og udsatte i Danmark.

'Aflys jeres lort og lav en indsamling til noget fornuftigt (Claus Olsen).

'NEJ – ikke mere – vi har hjulpet nok. Mit TV er lukket søndag. Familien spiller brætspil i stedet' (Käthe Skjoldborg).

'TV 2 fanden nej, jeg har ikke råd til det, når jeg er på kontanthjælp. Og havde jeg råd, havde ikke fået en røde reje til det. Man skal jo lige huske, at de er utilfredse med vores hjælp i længden. Vi kunne jo starte med at få det ordentlig til at virke her hjemme først. Vi lukker skoler, biblioteker, Sygehuse, Falck-stationer, lægevagter, Børnehaver. Og vi sparer ved de ældre. Og så videre og så videre . Hvad med at TV2 lod være med at sende i to dage om alle de flygtninge.' (Glenn Støjer)

done

'Jeg væmmes hvergang TV 2 og DR1 råber op om at samle ind og støtte folk i udlandet. HVAD med at støtte vores egne først? Nej fy for fanden for en dobbeltmoral, der kommer ingen støtte fra vores familie. I skulle skamme jer og heller tænke på vores egne landsmænd og kvinder. I er snart værre end de IS banditter. Føj siger jeg bare. Bare vent til det bliver jer, der kommer til at føle det på egen krop' (Henrik Lognberg).

Du kan se opslaget og kommentarerne her.

De fire ovenstående eksempler er blot et lille udsnit af de mange hundrede vrede og frustrerede kommentarer, som TV 2 Danmark har fået på et af efterhånden flere opslag om indsamlingen, der har fået navnet ’Hjælp Nu’.

Også hos Danmarks Radio har opslag om indsamlingen på Facebook fået folk til tasterne. Og selvom tonen der er mere forsonlig, er der også en del negative kommentarer. Eksempelvis:

'Ja, i får ikke en eneste øre fra mig!!! Tænk at mine licenskroner skal gå til jeres fremme af islamisering af Danmark, i skulle samle ind til Danmark i stedet. Desuden er der næsten lige så mange afghaner der kommer hertil. Bekvemmelighedsindvandrere!!!' (Jørgen Andersen).

Specielt på TV 2 Danmarks Facebook-side går bølgerne højt. Flere af opslagene om at støtte indsamlingen har trukket adskillige hundrede kommentarer. Et enkelt af opslagene over 1.000 kommentarer.

Og flere gange er det gået så voldsomt for sig, at TV 2 Danmark har set sig nødsaget til at kommentere på den hårde tone – der ofte går på, at folk mener, man burde hjælpe danskere først, at mange flygtninge flygter af bekvemmelighed og generel kritik af TV 2 og DR.

Det gjorde TV 2 Danmark med følgende ord:

'Kære medmennesker, vi skal ikke gøre os til herrer over, hvad du vælger at bruge dine penge på ej heller tvinge dig til at støtte indsamlingen, men skal vi nu ikke lige holde en anstændig form for tone, når vi diskuterer?
Syrien er vor tids største humanitære katastrofe. Der er 4 millioner flygtninge i nærområderne og næsten 8 millioner internt fordrevne i Syrien. Der hersker frygtelige tilstande i områderne i og omkring Syrien. Der kommer flere og flere flygtninge hver dag, FNs nødhjælpskasse er tom og der har aldrig været mere brug for hjælp end nu.
Hvis du er i tvivl om, hvad vi samler ind til, så ta' et smut forbi http://hjaelpnu.nu/ og læs mere.
At du ikke gider at se vores indsamling eller støtte den, det kan vi desværre nok ikke gøre så meget ved, men hvis du vælger at tage del i en debat på denne side, så accepterer du vores og Facebooks community guidelines, og det omhandler bl.a., at vi ikke tillader stødende sprogbrug, personangreb, chikane og opfordringer til vold.
Der skal være plads til at være uenige, men derfor kan vi da godt tale (og skrive) pænt til hinanden.
Med ønsker om en god aften.'

Du kan finde hele den ophedede debat på TV 2 Danmarks Facebook-profil her.

Det er dog ikke kun negative kommentarer, som er at finde i kommentarfeltet hos TV 2 Danmark. Også enkelte personer vælger at forsvare TV 2 og DR. Lige som flere også beder om en nuanceret debat.

'Til alle de mange negative kommentare på dette opråb fra 1234. Læs dog opråbet igennem før i kritiserer. Det er Fandernedme ikke en indsamling til de flygtninge, der er ankommet. Det er en indsamling til de lejre, der er i nær-områderne til Syrien, så vi nettop kan undgå, at der søges til Europa.' (Svend-Aage Kristiansen).

Dette svar har TV 2 Danmark bakket op om med en kommentar, hvor de samtidig opfordrer til, at man læserne nærmere om indsamlingen, og hvad pengene skal gå til på hjaelpnu.dk.

Det er nu på søndag 20. september, det store indsamlingsshow løber af stablen. Og det er klokken 20.00 på DR1 og TV 2, der kalder showet for ’et akut indsamlingsshow for Syriens flygtninge og til de omkringliggende lande’.