____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Shells olieraffinaderi i Fredericia er tirsdag morgen blevet invaderet af isbjørne. Det er Greenpeaceaktivister, der, udklædt som isbjørne, er ved at klatre op i de store siloer på området. I alt er omkring 40 aktivister trængt ind på olieraffinaderiet klokken kvart over seks.

Gruppen vil sætte fokus på situationen i isbjørnens hjemland Arktis.

- Vi er her for at vise Shells sande ansigt. Selskabet går forrest i jagten på olie i Arktis, selvom de har vist sig komplet ude af stand til at beskytte det sårbare miljø og den unikke natur i Grønland og resten af regionen. Vi ønsker at beskytte Arktis, og derfor skal Shell have klar besked på at holde sig væk, siger den 28-årige aktivist Helene Hansen, som lige nu er kravlet højt til vejrs sammen med 5 andre aktivister i en skorsten på området. Herfra har hun udsigt til yderligere 15-20 aktivister, som kravler rundt på Shells forreste silo og omdanner shelllogoet til en trist isbjørn.

Oliejagten i Arktis-området er særligt problematisk mener Helene Hansen.

- Et olieudslip i det område vil være stort set umuligt at rydde op efter. Der er ikke nogen der står klar med en redningsplan, hvis det går galt. Det er en katastrofe for de dyrearter som risikerer at uddø, hvis Shell fortsætter arbejdet i Arktis, siger hun til BT. 

Politiet er til stede ved aktionen. Greenpeace kontaktede selv ordensmagten, da aktionen gik i gang, og kort efter kom betjente til stedet. 

Aktionen i Fredericia er en del af Greenpeace's igangværende globale kampagne mod Shell og den risikable arktiske oliejagt.